Липсват радиото, колони, акумулатор. Включително и пожарогасител, разказа той. Според

...
Липсват радиото, колони, акумулатор. Включително и пожарогасител, разказа той. Според
Коментари Харесай

Автокрадците В София Боравят С Нова Джаджа! Краденето На Коли Става Детска Играчка!

" Липсват радиото, колони, батерия. Включително и пожарогасител ", описа той.

Според него преди да бъдат откраднати частите колата е карана в София.

" Аз като я виждам, откривам, че тази кола с изключение на, че е разрушена тя е и карана за мен. Цялата лява страна е ударена. Притесненията са ми, че може да ми пристигна санкция от КАТ. Може да е станало нещо неприятно - грабеж, да е блъснат човек, да е ударена друга кола и да е избягал ", оплака се още пострадалият.

Подобни сигнали не са необичайност за полицията. Печалбата от частите на един откраднат автомобил междинен клас на 10 години е сред 7 и 8000 лв.. Частите се продават най-често по интернет и се изпращат от подправени адреси, което прави следенето мъчно.

От скоро автомафията е една крачка напред и при кражбата на първокласни лимузини. Софтуерът на по този начин наречените безключови машини е усъвършенстван. Устройството се състои от две елементи, едната би трябвало да се приближи на по-малко от метър до ключа на притежателя, с цел да прихване сигнал. Другата част е в съизвършител, който получава сигнала и отключва колата.

" Тази машина е ъпдейтвана и прихваща към този момент на по-голям периметър сигнала на този ключ. Седят на 10-20 метра, което несъмнено ги улеснява крадците на колите ", разяснява Пламен Максимов, шеф на бранш " Престъпления свързани с МПС " - Столична дирекция на вътрешните работи.

Подобреният програмен продукт на черно коства към 7500 евро, а с него безпроблемно може да се отключи кола за над 200 000 лв.. Подобни устройства са засечени на съветския пазар. Според специалисти единственият метод да се предпазим е посредством заглушаване на сигнала.

" Единият вид е има кутиики, които като се постави ключа вътре той стопира да излъчва и няма по какъв начин да му прихваната сигнала. Другият вид е има едни торбички, в които като се постави ключа не може да излъчва сигнал ", сподели още Максимов.

Преди началото на зимния сезон от Министерство на вътрешните работи предизвестяват за предстоящ взрив на кражбите, при които крадците се възползват от невниманието на водачите, които оставят колите си с включен мотор.

" Има доста такива случаи, при които хората слизат да си чистят снега от автомобила сега, в който е изчистил половината автомобил, автомобилът отпътува и той си остава единствено с четката, с която е чистил ", акцентира полицейският шеф.

По неофициални данни една група за обири годишно може да завоюва към половин милион лв..
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР