Липсващата радиоактивна капсула беше открита в пустошта на Западна Австралия,

...
Липсващата радиоактивна капсула беше открита в пустошта на Западна Австралия,
Коментари Харесай

Откриха липсващата радиоактивна капсула в Австралия

Липсващата радиоактивна капсула беше открита в пустошта на Западна Австралия, откакто провокира неистово търсене и невиждано предизвестие за публичното здраве, обхващащо стотици километри, написа ABC News.

Ръководителят на службите за изключителни обстановки на Вашингтон Стивън Доусън съобщи, че капсуалата е открита на към 50 километра южно от Нюман тази заран. Искам да подчертая, че това е извънреден резултат, добави той. По думите му издирвателните екипи са намерили игла в купа сено.

Капсулата е открита от екип от Австралийската организация за нуклеарна просвета и технологии и Департамента за пожарна и незабавна помощ.

Беше издадено незабавно публично предизвестие, откакто беше оповестена за изчезнала на 25 януари, когато падна от камион, който я транспортираше от мина на Rio Tinto до Пърт. Инцидентът е станал сред 11 и 16 януари, само че за него бе обявени дни по-късно.

Капсулата с размери 6 мм в диаметър и 8 мм височина се употребява в минното съоръжение, само че може да докара до рисково високи дози радиация, в случай че с нея се борави погрешно.

Властите прекараха няколко дни в обезверени старания да намерят капсулата, която е по-малка от монета от 10 цента.
 Претърсват 1400 км маршрут за изгубената радиоактивна капсула в Австралия
Претърсват 1400 км маршрут за изгубената радиоактивна капсула в Австралия

Компанията се извини за грешката, която може да се е случила когато и да е през последните над две седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР