Липсата на висока мощност в двигателя на Ямаха бе един

...
Липсата на висока мощност в двигателя на Ямаха бе един
Коментари Харесай

Куартараро: Определено има прогрес в двигателя

Липсата на висока мощ в мотора на Ямаха бе един от факторите, които не разрешиха на Фабио Куартараро да отбрани своята международна купа от 2021 година в хода на сезон 2022 в MotoGP.

Много постоянно французинът бе в дъното на класацията за оптималната скорост с недостиг от 7-8 км/ч по отношение на най-бързите мотори. В тази група постоянно присъстваше и Франческо Баная, от Дукати, който в последна сметка детронира Куартараро като международен първенец.
13  Тест на MotoGP в Малайзия - Ден 2
От началото на предсезонните проби в MotoGP за 2023 година обаче Куартараро и Ямаха показват доста по-конкурента скорост на вършиме, което дава мотив на френския играч да бъде оптимист за шансовите си за втора купа през този сезон. В първите два дни на тестванията на „ Сепанг “ в Малайзия Куартараро доближи до 335.4 км/ч, което е със единствено километър по-ниско от рекордното достижение, което бе записано от машините на Дукати.
17  Тест на MotoGP в Малайзия - Ден 1
„ През 2022 година нямахме нов мотор, това споделя доста. Дори преди началото на тестванията ние знаехме, че моторът ще е същия, с който разполагахме през 2021. Още през днешния ден, а и преди началото на теста ние се срещнахме с Ямаха и нещата наподобяват по-добре. Определено няма да е като предходната година. Аз реализирах моята топ скорост без въздушна бликам, което е доста обещаващо “, съобщи Куартараро пред медиите след края на втория ден на тестванията в Малайзия.

В него водачът на Ямаха даде 4-то време, изоставайки с 0.161 секунди от Хорхе Мартин (Прамак Дукати), който бе най-бърз в хода на деня. Изпитанията край Куала Лумпур приключват на следващия ден, а след тях за водачите ще има единствено още два дни за подготовка преди старта на сезона в кралския клас. Последните проби ще бъдат на пистата „ Алгарве “ в Португалия на 11 и 12 март, а тъкмо две седмици по-късно португалското трасе ще одобри и първия кръг за новия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР