Липсата на упражнения, вредната храна и седенето на бюро с

...
Липсата на упражнения, вредната храна и седенето на бюро с
Коментари Харесай

С кои храни да лекуваме проблемите и болките в тялото

Липсата на извършения, нездравословната храна и седенето на бюро с часове в офиса въздействат пагубно върху здравето ни. Ще ви разкрием по какъв начин някои храни, които ядем всеки ден, се отразяват върху нас и по какъв начин могат да ни оказват помощ да останем във форма.

1. За очите
Въпреки обстоятелството, че софтуерният напредък върви стремително нагоре, това да стоим на компютъра по през целия ден наранява очите ни и вреди в дълготраен проект.
За да запазим очите си здрави, би трябвало да консумираме артикули, богати на омега-3 мазнини, цинк и витамини А, C и Е:

- Зелени зеленчуци (маруля, спанак, зеле)
- Яйца
- Цитрусови плодове
- Горски плодове
- Мазна риба (Сьомга, риба звук, тресчица, скумрия)

2. За имунната система
Офисът е съвършеното място за разпространяване на бактерии, тъй като доста хора стоят затвори на едно място по през целия ден. Не е изненадващо, че някой с елементарна простуда елементарно може да болести всички останали. Предотвратяването на заболяванията не е толкоз мъчно: яжте повече артикули, които ускоряват имунната система и се пазете:

- Цитрусови плодове
- Червени чушки
- Броколи
- Чесън
- Джинджифил
- Киви
- Папая



3. За забързване на метаболизма
Колкото по-бързо работи метаболизмът ви, толкоз повече калории горите. Хората, които работят в офис и седят през по-голямата част от времето имат потребност от помощ в тази област. Следните артикули ще ви оказват помощ да забързате метаболизма си и да поддържате обикновено телесно тегло:
- Водорасли
- Кафе
- Чай
- Люти подправки (джинджифил, чили, кардамон)
- Крехко месо (пуешко, пилешко)

4. За положителната функционалност на мозъка
Здравословното хранене не се отразява добре единствено на тялото, само че и на мозъчните функционалности. Мозъкът е главният движещ инструмент в човешкото тяло. Изброените артикули ще оказват помощ на сивите кафези да работят допустимо най-бързо, и като бонус – те ще забавят стареенето на останалите органи:
- Мазна риба (сьомга, треска)
- Боровинки
- Семки и ядки
- Храни, богати на фибри (овесена каша, пълнозърнест самун, кафяв ориз)
- Сок от нар
- Черен шоколад

5. За червата
Според извършено изследване, когато човек работи 10 или повече години в седнала позиция, се усилва риска от някои типове чревен рак. Може да се опитате да го предотвратите като постоянно вършиме извършения (дори и на работа) и да пазите здравословна диета и режим. Включете тези храни в диетата си:
- Броколи
- Спанак
- Цитрусови плодове
- Горски плодове
- Храни, богати на фибри (овес, семена, кафяв ориз)

Опитайте се да минимизирате количеството на алените и модифицирани меса (като наденици и салам) в режима си. Те усилват риска от заболяване от рак на стомаха или червата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР