Липсата на ултиматуми и помирителният тон на преговорите между държавния

...
Липсата на ултиматуми и помирителният тон на преговорите между държавния
Коментари Харесай

В САЩ посочиха, че има признаци на стопляне на отношенията с Русия

Липсата на ултиматуми и помирителният звук на договарянията сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров може да са признаци за топене на връзките сред Вашингтон и Москва, разяснява “Ню Йорк Таймс ”

„ И двете страни се пробват да овладеят напрежението и да дадат време на дипломацията да изиграе своята роля. А по-дългите диалози контрастираха с мненията на Байдън, който сподели два дни по-рано, че счита, че съветският му сътрудник Владимир Путин е подготвен да употребява военна сила”, отбелязва се в публикацията на “Ню Йорк Таймс”.

Журналистите на изданието нарекоха също обещанието на Съединени американски щати да дават на Русия писмен отговор на условията за гаранции за сигурност “най-ясен резултат от миналите преговори”. В публикацията са оповестени мненията на американски политици, които считат, че Москва е поискала писмен отговор особено за Путин, който желае да види позицията на Съединени американски щати с очите си.

Авторите на публикацията са видели прочут оптимизъм в “Блинкен”. Според чиновник на Държавния департамент по време на пътуването държавният секретар на Съединени американски щати е видял високи талази на Женевското езеро и е изразил вярата, че срещата с Лавров ще „ успокои водите “.

Междувременно съветниците на водачите на страните от Нормандския формат (Германия, Русия, Украйна, Франция) разискват среща в Париж идната седмица, с цел да обсъдят уреждането на спора в Източна Украйна, написа “Комерсант”.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров на среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Женева изрази вяра, че Държавният департамент е ангажиран освен със съставянето на отчети за хипотетичната дезинформация от Русия, само че също по този начин се е съсредоточил върху същността на съветските оферти за гаранции за сигурност.

Лавров сподели по-рано, че не чака пробиви от срещата с държавния секретар на Съединени американски щати, само че Москва чака отговори от американска страна по отношение на гаранциите за сигурност.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, след диалози с съветския външен министър Сергей Лавров, даде обещание идната седмица да показа оферти за сигурността и то в писмен тип. Както написа " Вашингтон пост ", " американските чиновници са поискали от съветските сътрудници да запазят документа в загадка ". В същото време Държавният департамент счита, че Москва може въпреки всичко да разгласява документа.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР