Липсата на сняг е пълна катастрофа за любителите на зимните

...
Липсата на сняг е пълна катастрофа за любителите на зимните
Коментари Харесай

Заради липса на сняг: Има ли опасност от затваряне на курортни комплекси

Липсата на сняг е цялостна злополука за феновете на зимните спортове, а е проблем и за курортите. Има ли заплаха от затваряне на зимните курортни комплекси?

Надяваме се да не затворят някои курортни комплекси поради неналичието на туристи. Климатичните промени въздействат ужасно доста върху бизнеса, по тази причина се подписват контракти, в случай че няма сняг, да могат да се анулират резервации. Това сподели Павлина Илиева, ръководител на Браншовата oрганизация на туроператорите.

По думите ѝ от време на време при понижаване на групата от туристи заради отричане, се предлага доплащане от туроператора или се проваля самото пътешестване.

" Успяхме да се възстановим доста бързо в изходящия туризъм, даже в някои дестинации достигнахме равнищата от 2019 година Има огромен интерес към по-далечни дестинации и круизни пътувания. Има чартъри за доста далечни и екзотични места. Сега текат и ранни резервации за летни почивки за Гърция и Турция ", съобщи тя, съобщи NOVA.

Според нея има сериозен растеж на интереса към екзотичните почивки.

" Верига от 3-4 полета в никакъв случай до момента не се е правила. Стартираме от към 3000 лв. за чартърна стратегия за по-далечна дестинация. Наблюдава се необикновен растеж и на интереса към круизите, а цените са извънредно конкурентни ", разкри Илиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР