Липсата на сън може да бъде коварен проблем, който засяга

...
Липсата на сън може да бъде коварен проблем, който засяга
Коментари Харесай

Не успяхте да се наспите тази нощ? Ето 5 доказани начина да се ободрите

Липсата на сън може да бъде подъл проблем, който визира милиони хора по света. Стресови фактори като работа, семейство и обществени задължения от време на време вършат заспиването мъчно. Но незадоволителната отмора освен визира настроението ни, само че и може да докара до съществени проблеми със здравето. Така че, когато усещаме тази отмалялост, е значимо да знаем по какъв начин да се ободрим дейно. 

Ето за какво сме събрали пет потвърдени метода да се справите с неналичието на сън и да възвърнете силата си. Благодарение на тези тактики ще знаете способи да се почувствате по-бодри и въодушевени, даже и след нощ, прекарана без сън. Следвайки препоръките ни, ще можете да се възстановите бързо и да се върнете към цялостен заряд. 

 dssd iStock

Пийте кафето си по интелигентен начин 

Метод 1: Казват, че къса сънливост след чаша кафе оказва помощ да се ускори резултата на напитката неведнъж. Микросънят, както се назовават тези 15-20 минути в леглото, оказва помощ за възобновяване на силите и подготовка на тялото за въздействието на кофеина.  

 dssd iStock

Техника е следната: изпивате дребна чаша мощно кафе (за спомагателен резултат можете да хапнете и черен шоколад) и си лягате, като настройвате будилника за най-много 20 минути, тъй че да може да станете преди началото на етапа на бездънен сън. Точно когато се разсъните, кофеинът ще стартира да работи върху тялото, а сънят ще ускори ободряващия резултат. 

Вижте в нашата изложба цялостния лист със препоръки:
 Как да се ободрите, в случай че въобще не сте спали  Как да се ободрите, в случай че въобще не сте спали  Как да се ободрите, в случай че въобще не сте спали  Как да се ободрите, в случай че въобще не сте спали
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР