Липсата на прозрачност и на реална отговорност е системен дефект

...
Липсата на прозрачност и на реална отговорност е системен дефект
Коментари Харесай

Стратегическият съвет към президента: Управленският модел се нуждае от дълбока реформа

Липсата на бистрота и на действителна отговорност е систематичен недостатък на модела на ръководство у нас, а проблемите в правосъдната власт са измежду главните аргументи за рецесията на държавността. Това са част от изводите във втората част от плана за Национален стратегически документ, квалифициран от Стратегическия съвет към президента.

Системните недостатъци на управническия модел могат да се решат единствено с дълбока промяна, която да овласти жителите и да наложи механизми за бистрота и за действителна управническа отговорност, се показва в разбора на Стратегическия съвет към президента, споделен от БНР.

Според един от изводите границата на рационалната самостоятелност и управническа самостоятелност е премината по посока на властовата недостижимост, а това значи, че в нарушаване на съществени правила на демокрацията народът не е висш суверен.

В направените до момента национални стратегии за развиване даже и добре написаните политики остават неосъществени поради, " порочния метод на ръководство, на подготвеност, корупция, корист с власт, липса на отчетност, неефикасен надзор и практическа безнаказаност ", обобщават от Стратегическият съвет и регистрират, че наложеният и настойчиво защитаван недопустим метод на ръководство на страната се трансформира в затруднение за дълготрайното развиване на страната и за пълноценната и европейска интеграция.

И втората част от плана за Национален стратегически документ, направен от Стратегическия съвет при президента, ще бъде подложен на публично разискване в уеб страницата на гражданската самодейност " Ние, е-народът " (https://e-narod.bg/), както и в платформата на самодейността във фейсбук. След публичния спор Стратегическият съвет ще предложи визия и нужни дейности за сполучливото развиване на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР