Липсата на нормативна уредба се отразява негативно върху дейността на

...
Липсата на нормативна уредба се отразява негативно върху дейността на
Коментари Харесай

Обсъждат проект за приемане на Закон за браншовите организации


Липсата на нормативна уредба се отразява отрицателно върху активността на организациите
(снимка: CC0 Public Domain)

Изготвяне на план за подготовка и внасяне на Закон за браншовите организации е измежду задачите на Бюрото на Съвета на браншовите организации към Българска търговско-промишлена палата (БТПП ), стана ясно на извършеното неотдавна първо публично съвещание на Бюрото, което очерта главните цели за 2023 година.

Основен фокус експертите сложиха върху пускане на дейности за подготовка и внасяне на план за Закон за браншовите организации. Представителите на браншовите организации желаят посредством него да подсигуряват правата на всеки един бранш, да  предизвикват законови промени и да получат опция за внасяне на групови оферти.

„ При извършеното разискване всички участници в полемиката изразихме общо мнение, че е належащо като главен приоритет да се изведе приемането на Закон за браншовите организации, който ясно да уреди институционалния им статут ”, разяснява доктор инж. Веселин Тодоров – създател и ръководител на Сдружение „ Соларна Академия България ” и член в Бюро на Съвета на браншовите организации.

По неговите думи, тематиката е доста значима, защото неналичието на нормативна уредба се отразява отрицателно върху активността на организациите. „ Вече сме почнали дейна работа по плана за закон ”, удостовери Тодоров.

Друг акцент по време на съвещанието бе подложен върху тематиката за образованието и нуждата от осъществяване на образования за повишение квалификацията на фрагментите за превъзмогване неналичието им в доста сфери на стопанската система.

Експертите разискаха и предложение за основаване на работни групи по браншове, които да вземат участие при нужда от бърза реакция за правене на незабавни мнения по нормативни актове и други тематики, касаещи браншовете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР