Липсата на любов в ранна възраст със сигурност ще доведе

...
Липсата на любов в ранна възраст със сигурност ще доведе
Коментари Харесай

Какво се случва с хората, които не са били обичани през детството си

Липсата на обич в ранна възраст сигурно ще докара до прочувствени празнини в бъдеще. Всеки се ражда, с цел да бъде обичан и да обича.

Любовта е жизненоважна сила, която кара света да се върти. Всички се раждаме, с цел да обичаме и да бъдем обичани, само че какво се случва с хората, които не са били обичани през детството си? Очевидно това е повода за доста поведенчески проблеми.

Когато се роди едно бебе, то би трябвало да се любува на отбраната и сигурността, която единствено майчината обич може да обезпечи. За страдание, това не постоянно е по този начин и може да докара до големи последствия.

Това се отразява години по-късно в държанието на индивида и метода, по който той се отнася към другите.

Какви са последствията при хората, които не са били обичани през детството си?

Да не сте обичани като дете може да докара до невъобразими последствия в зрелост. Ето някои от тях.

Безразличие към страданието на другите и незаинтересованост

Това е едно от последствията от неналичието на майчина обич по време на детството.

Обикновено хората, които не са били обичани като деца са в действителност безразлични. Те имат усложнения да демонстрират съпричастност към това, което другите усещат.

Хората, които не са били обичани по време на детството си имат апатично държание, което може да засегне връзките с околните им хора.

Много от проблемите им безспорно са резултат от надълбоко равнодушие и незаинтересованост към това, което другите изпитват.

Възрастните, които не са били обичани като деца или са били лишени от майчина обич по някаква причина, са безразлични към болката на други хора.

Също по този начин им е мъчно да изразят възприятията си, тъй че те вземат решение да ги изключат.

Проблеми с взаимоотношенията и изразяването на възприятията

Да бъдеш необичан като дете е началото на верига от бъдещи проблематични генерации.

  • Когато човек, който не изпитва майчина или бащинска обич пораства и има деца, децата му ще страдат от последствията от детство без обич.
  • Любовта по време на детството е това, което прави човешките същества лоялни и достоверни.

Алтруистичните качества, които хората би трябвало да развиват до момента в който порастват, са резултат от любовта, която са получили през първите стадии от живота си.

Майчината обич се основава на най-основните инстинкти на нашето човечество , което също съставлява универсалността, мира и братството в нашите връзки с другите.

Липсата на майчина обич в първите години от живота на един човек го кара да не развива емпатия както би трябвало.

Не можем да пренебрегнем обстоятелството, че всяка незадоволена нужда в нашето детство се отразява в зрелост в нашето държание . Ето за какво доста хора се тормозят или изпитват мощно възмущение и остават равнодушни от страданията на други хора.

Обикновено хората, които не са били обичани като деца чакат неумишлено, с цел да бъдат изпълнени техните потребности. Това основава доста поведенчески последици и попречва способността им да обичат и показват любовта си.

Значението на проявлението на обич към децата

Показването на любовта към децата е извънредно значимо заради няколко аргументи, защото хората се облагородяват в детството.

Човек, който не е обичан като дете, е отгледан с прочувствена празнина. Това ще бъде отразено в бъдещото му нападателно държание, защото първичната му акомодация се случва в среда без обич.

Липсата на обич в ранните стадии визира детето и по този метод и бъдещите генерации. Тези бъдещи генерации с големи прочувствени празнини могат да застрашат самото човечество.

Проблемът е, че макар че тази липса на обич по време на детството има тежки последици за възрастните, към момента има доста случаи на деца, които се отглеждат с големи прочувствени празнини.

Любовта, която детето получава от раждането си, има невъобразима мощ върху развиването на бъдещите алтруистични умения, обич и съпричастност.

Ако желаете да сте сигурни, че вашите деца не страдат от тези дефекти и ще останат белязани вечно, би трябвало да им дадете любовта, от която се нуждаят и заслужават.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР