Липсата на големия съперник Рафаел Надал от Откритото първенство на

...
Липсата на големия съперник Рафаел Надал от Откритото първенство на
Коментари Харесай

Новак Джокович: След думите на Рафаел Надал почувствах, че част от мен също си отива

Липсата на огромния противник Рафаел Надал от Откритото състезание на Франция остави Новак Джокович със смесени усеща. Сърбинът може да стане първият тенисист, който печели 23 трофеи от Големия шлем на сингъл, в случай че завоюва трофея от „ Ролан Гарос “ за трети път в кариерата си.

Джокович е единственият човек, побеждавал Надал два пъти в Париж, само че също по този начин е губил осем първи от испанеца, в това число в три финала.

„ Не ми липсва това, че той не е в схемата “, сподели Джокович и добави: „ Нямам доста триумфи против него. Успях да го победя два пъти тук, само че трябваше да дам всичко от себе си на корта, за за реализира това “.

Рафаел Надал и Новак Джокович са играли един против различен 59 първи, повече от всички други двама противници в историята на АТП, а сърбинът разяснява още: „ Когато той разгласи, че това ще бъде последният сезон в кариерата му, почувствах, че част от мен също си отива. Защото усещам, че съперничеството, което ние имахме и към момента имаме, беше едно от най-влияещото на хората, от всички други, които съм имал в кариерата си. “

„ Определено това беше огромен мотивиращ фактор за мен, с цел да продължа да играя, да продължа да се състезавам и да се дърпаме един различен напред за това кой ще реализира повече, който ще се оправи по-добре. Накара ме да помисля за моята кариера и какъв брой дълго ще продължа да играя. Няма да върша изказвания през днешния ден, само че просто помислих и се почувствах малко прочувствено поради това, което Рафа Каза “, призна Новак Джокович.
 Алкарас и Джокович научиха имената на първите си противници в Париж Алкарас и Джокович научиха имената на първите си противници в Париж
Сега сърбинът ще би трябвало да води дълга борба против младите кандидати, водени от 20-годишния лидер в международната класация Карлос Алкарас. Джокович разгласи, че е здрав и не е загадка, че купите от Големия шлем са тези, които в действителност го вълнуват на този стадий от кариерата му.

„ Всеки трофей от Шлема на този стадий е като подарък за мен, тъй че опитам да се възползвам оптимално от опцията. Нямах доста триумф на шампионатите на клей, само че Големият шлем е нещо друго. Винаги съм пределно стимулиран и убеден на тези шампионати. Не е загадка, че една от главните аргументи да играя през днешния ден и да се състезавам в професионалния тенис е да подобря още върхове и да напиша още история в спорта. Това е извънредно мотивиращо и вдъхновяващо за мен. Но нещата в тениса са разнообразни спрямо преди 10 години и по какъв начин тялото ми реагира на програмата. В момента се усещам добре, нямах физически проблеми, които да ме тревожат. Това е най-важното за мен. Мисля, че шампионатът тази година е много непредсказуем. Има някои момчета, които са любимци, само че всички могат да съумеят и се надявам това да съм аз “, приключи Новак Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР