Липса на кворум провали заседанието на Временната комисия в парламента,

...
Липса на кворум провали заседанието на Временната комисия в парламента,
Коментари Харесай

Депутатите не събраха кворум, за да чуят СЕМ за спирането на ”Хоризонт”

Липса на кворум провали съвещанието на Временната комисия в Народното събрание, която трабваше да направи изследване на обстоятелствата и събитията, свързани със прекъсването на излъчването на стратегия ”Хоризонт ” на БНР и политически напън върху публицисти.
Днес десетимат депутатите, членове на коисията, трябваше да изслушат представителите на Съвета за електронни медии и управлението на Комисията за контролиране на известията.

Последното съвещание на тази комисията беше на 10 октомври, когато изслуша основният прокурор Сотир Цацаров, който за в този момент е единствения приказвал пред депутатите по проблема със спрения народен ефир и политическия напън в медията.

Предстои да бъдат поканени на чуване някогашният общоприет шеф на БНР Светослав Костов и публицисти от радиото. Очаква се комисията да бъде изработен и разбор на настоящото медийно законодателство, и по-специално в частта за финансирането на БНР и Българска национална телевизия.

Предложението за основаване на краткотрайната комисия беше направено от Българска социалистическа партия. От ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат основаването на такава комисия и направиха и в допълнение предложение, а точно - Народното събрание да разпореди на Сметната палата да извърши одит в БНР за интервала 1 януари 2017 година – 30 септември 2019 година

Комисията трбябва да работи два месеца. Вероятно след неуспеха на днешното съвещание ще работи по-дълго. Неин ръководител е Тома Биков от ГЕРБ, а зам.-председател е Александър Симов от Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР