Липса на качества за изпълнение на служебните си задължения като

...
Липса на качества за изпълнение на служебните си задължения като
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“ за културния министър: Липса на качества за изпълнение на служебните задължения и тотална неадекватност

Липса на качества за осъществяване на служебните си отговорности като министър на културата и тотална некомпетентност е равносметката от „ постигнатото “ от Атанас Атанасов от началото на пребиваването му в постройката на столичния бул. „ Стамболийски “17, декларират в своя позиция съдружие „ Зограф “.

Оценката за първите 100 дни на културния министър Атанасов няма по какъв начин да бъде даже и „ тройка “ с три големи минуса, неслучайно и самият той не се осмели да свика конференция във ведомството си, на която да показа какво точно е приключил „ на ползу роду “, откогато е на този пост, декларират съдружие „ Зограф “.

Ще запомним късия мандат на министър Атанасов, който явно ще се раздели в околните часове с креслото си и с кабинета си, най-много с подкрепената от Национален фонд „ Култура “ с държавно финансиране в размер на 10 000 лв. скандална галерия „ Другите българки “, осмиваща и окарикатуряваща забележителното творчество на огромния наш художник Владимир Димитров – Майстора, означават от съдружие „ Зограф “. Министър Атанас Атанасов в качеството си на ръководител на Управителния съвет на НФ „ Култура “ за жалост не предприе безусловно никакви дейности, с цел да прекрати финансирането с обществени средства на въпросната подигравка с картините и с делото на Майстора посредством „ представянето му “ от транссексуални модели, акцентират от неправителствената организация.

Тотално опорочените състезания за шефове на водещи държавни театри е другият величествен гаф на министър Атанасов и неговия екип, за неуспеха на които той по този начин и не можа да даде каквито и да е смислени пояснения на последното си явявяне и чуване пред депутатите от парламентарната Комисия по културата и медиите на 7 април 2022 година, показват от „ Зограф “.

В дългия лист с гафовете на министър Атанасов е и признанието му, направено пред същата тази парламентарна Комисия по културата и медиите през месец март т.г., че в културното министерство се е изгубила някъде цялата документи за паметника на Съветската войска, включително и документите по отношение на чия благосъстоятелност е той, допълват от „ Зограф “. На същото това съвещание на Комисията по културата господин Атанасов призна, че заради „ административен безпорядък “ по етажите в Министерство на културата и до през днешния ден не престават да се губят входирани писма и преписки, в които се сигнализира за съществени проблеми, решаването на които не търпи отсрочване във времето.

100-те дни на министър Атанасов и на неговия екип явно по този начин и не им стигнаха, с цел да стартират най-накрая да работят над плана за бъдещата Стратегия за развиване на българската просвета с най-малко 10-годишен небосвод, възмущават се от съдружие „ Зограф “.

Липсата на авансово обещаваните пари за читалищата в бюджета за 2022 година и „ изпарилите се “ незнайно къде и по какъв начин спомагателни средства за музеите също са измежду безспорните гафове на министър Атанасов, регистрират от гражданското съдружие.

Сред неуспехите и гафовете на министър Атанасов е и неналичието на Регистър на свободните актьори, за който от ведомството от месеци насам обещаваха, че сякаш интензивно работят по неговото правене. Екипът на министър Атанасов се оказа некадърен да „ вкара ред “ и да обезпечи естественото действие и на Националния кино център, който е спрял да провежда каквито и да е сесии за поддръжка на нови кино планове, а затова има сериозен риск и 2022-а да бъде следващата „ нулева “ година за българското кино, предизвестяват от „ Зограф “.

Министър Атанасов не предприе безусловно нищо и за спасяването на архитектурното ни завещание - точно в дните на неговия мандат една от знаковите исторически здания в центъра на София на ул. „ Велико Търново “, в която в миналото е било хърватското посолство, бе разрушена, с цел да изнике на мястото й многоетажна лъскава кооперация, показват от „ Зограф “. Подписките и апелите в медиите не съумяха да спасят тази забележителност, а от министерството не пожелаха да разясняват за какво здания, които в миналото са били монументи на културата, губят статуса си и изчезват една по една.

Министър Атанасов не излезе обществено с позиция и по отношение на войната в Украйна, липсваше каквато и да е реакция на съчувствие от негова страна и от страна на културното ни ведомство даже и след ужасяващата вест за бомбардирания и изцяло погубен Драматичен спектакъл в украинския град Мариупол, в който се криеха стотици цивилни, припомнят от съдружие „ Зограф “.

Списъкът с гафовете на културния министър през неговите „ 100 дни “ може да бъде удължен и разказан на доста страници, само че на българските данъкоплатци им е повече от ясно, че даже и единствено поради тези горецитирани несполуки и провали той не трябва да остава на този пост нито ден повече – всички към този момент схванаха, че несъответстващият министър Атанасов и неговият екип, в който има и лица, проверявани от КПКОНПИ за спор на ползи, явно не са от „ А “ тима на България в областта на културата, безапелационни са от „ Зограф “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР