Лионел Скалони няма намерение да се оттегли от поста селекционер,

...
Лионел Скалони няма намерение да се оттегли от поста селекционер,
Коментари Харесай

Лионел Скалони остава начело на Аржентина

Лионел Скалони няма желание да се отдръпна от поста селекционер, откакто изведе Аржентина до купата на Световното състезание, съобщи президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапиа. Отборът воден от Лионел Меси победи Франция с 4:2 след осъществяване на дузпи във трогателен край в Катар, който приключи 3:3 след продължения, с цел да добави към короната на Копа Америка, извоювана предходната година.

С последния триумф на тима си Скалони стана едвам третият треньор в историята, който печели и двете съревнования, след някогашните наставници на Бразилия Марио Загало и Карлос Алберто Парейра.

Договорът на 44-годишния футболист би трябвало да изтече в края на тази седмица и е спряган да заеме почитан пост на клубно равнище, само че Тапия не счита, че това ще се случи.

„ Не се колебая, че Скалони ще продължи да бъде старши треньор на тима на Аржентина. И двамата държим на думата си. Стиснахме си ръцете и си казахме " да ". В момента той пътува, само че незабавно щом се върне, ще го завършваме “, сподели Тапиа пред кореспонденти.

Скалони е отпред от юли 2018 година, в началото като краткотрайно изпълняващ длъжността, а също по този начин завоюва първия финалисима по-рано тази година с победа над европейския първенец Италия (3:0).

Въпреки това решението Скалони да бъде назначен за правоприемник на Хорхе Сампаоли след загубата от Франция в 1/8-финалите на Мондиал 2018 в Русия не беше единомислещо.

„ Деветдесет и девет % от хората смятаха, че бъркаме или даже сме луди. Но този тим донесе благополучие на хората с трите извоювани трофеи “, добави Тапиа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР