Лионел Меси записа пореден рекорд до името си. Капитанът на

...
Лионел Меси записа пореден рекорд до името си. Капитанът на
Коментари Харесай

Меси след поредния рекорд: Марадона ни дава сили

Лионел Меси записа следващ връх до името си. Капитанът на аржентинския народен тим осъществя десетото си попадение на Световно състезание в четвъртфиналния дуел против Нидерландия, приключил с триумф за „ гаучосите “ след дузпи – 2:2 в постоянното време и продълженията.

Това е подравнен народен връх за брой попадения на международно състезание.

Меси бе прецизен от дузпа в 73-ата минута на срещата, отсъдена за нарушаване на Дензъл Дъмфрис против Маркос Акуня. Това бе четвърта дузпа, която той извършва на Мондиали и трета на шампионата в Катар. С по четири са още Асамоа Гиян, Кристиано Роналдо, Роб Ренсенбринк, Еузебио и Габриел Батистута. Именно с Батигол Меси споделя върха в голмайсторската листа на Аржентина на Световни шампионати.

Преди това Меси подаде за гола на Науел Молина и записа рекордна пета асистенция в елиминации на Мондиали, задминавайки четирите голови паса на Пеле.

За изявите си Меси бе определен за Играч на мача.

" Диего ни гледа от небето. Той ни дава сили и в действителност се надявам по този начин да остане до края ", сподели Меси пред кореспонденти.

" Когато Лаутаро вкара гол и се класирахме, имаше голяма наслада. Падна тежест от гърдите ни. Беше доста сложен мач. От началото беше в действителност сложен мач, знаехме, че ще бъде по този начин. Бяхме в действителност щастливи и се наслаждавахме на този миг,  направихме аржентинците в действителност щастливи, те са в действителност разчувствани и са цялостни с възторг ", разяснява Меси.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР