Линията на Запада за ескалация на конфликта с Русия може

...
Линията на Запада за ескалация на конфликта с Русия може
Коментари Харесай

Шойгу: Западната политика спрямо Руската федерация заплашва с военен сблъсък между ядрените сили

Линията на Запада за ескалация на спора с Русия може да докара до боен конфликт сред нуклеарните сили. Това сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу на 10-ия конгрес по сигурността в Сяншан, оповестяват съветски медии.

„ Западната линия на непрекъсната ескалация на спора с Русия носи опасност от директен боен конфликт сред нуклеарните сили, който е изпълнен с пагубни последствия “, сподели Шойгу.

„ Съединени американски щати и НАТО не престават съществено да се надяват, че ще съумеят да подкопаят сигурността на Русия и да ни лишат от воля за опозиция “, добави Лавров.

Според него обаче обстановката в зоната на специфичната военна интервенция демонстрира безполезността на тези проекти.

" Пренебрегвайки законните права на Русия да подсигурява своята сигурност, Белият дом настойчиво преследваше разширението на блока на НАТО, който управлява, на изток. Тези нападателни стъпки ни принудиха да предприемем контрамерки. В отговор Западът намерено се насочи към нанасяне на " стратегическо проваляне " върху Русия в хибридната война против нас.Украйна беше цинично определена за таран, на който е отредена ролята единствено на консуматив “, разяснява Шойгу.

Според него Съединени американски щати, „ откакто изцяло подчиниха страните от западния лагер, концентрираха военно-политическите си запаси върху задачата да поддържат неуловимо световно владичество по всевъзможен метод “.

„ Постигайки голямо геополитическо и военно-стратегическо предимство, Вашингтон години наред умишлено подкопава и унищожава основите на интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост, в това число системата от съглашения за надзор на въоръженията “, добави Шойгу. Той добави, че „ актуалните катаклизми в интернационалните връзки са директно свързани с опълчването на обособените страни на неизбежното подсилване на многополюсния свят, опитите им да запазят личната си надмощие непременно “.

„ Страните, които се опълчват на западната неоколониална тирания и пазят правилата на тъждество, полицентричност и неделима сигурност, са подложени на яростен напън, в това число мощен напън и опити за политическо и икономическо удушаване “, сподели Шойгу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР