Линията на метрото, достигаща до новото летище Истанбул, ще бъде

...
Линията на метрото, достигаща до новото летище Истанбул, ще бъде
Коментари Харесай

Пускат една от най-бързите метро линии в света до летище Ист...

Линията на метрото, достигаща до новото летище Истанбул, ще бъде открита през ноември, съобщи министърът на превоза и инфраструктурата на страната.

 DHA

Говорейки пред частния ефирен оператор CNN Тюрк, Адил Караисмаилоглу съобщи, че линията на метрото сред квартал Кяътхане и летище Истанбул е дълга към 37,5 километра.

„ До края на ноември ще отворим 32,5 километра от общата дължина “, показа той.

 DHA

Министърът акцентира, че тази линия на метрото ще свърже летище Истанбул с летище " Сабиха Гьокчен ", две летища, ситуирани в противоположните страни на мегаполиса, едното в европейската страна, другото в азиатската част.

Чрез прехвърляния към този момент ще е допустимо да се пътува сред двете летища напълно с градски превоз. На 2 октомври беше открита и метро връзка до летище " Сабиха Гьокчен ", свързваща го с оживения азиатски квартал Кадъкьой.

„ Летище Истанбул има потенциал да обслужва към 120 милиона пасажери годишно “, сподели той и добави: „ Ето за какво линията на метрото ще бъде една от най-бързите линии в света. “

 DHA

Метрото ще доближава скорост от 120 километра в час на някои места и защото има доста малко станции по линията, времето за постигане на мотрисите на метрото до центъра на града ще бъде извънредно малко.

„ Човек ще стигне до Таксим от летище Истанбул единствено за половин час “, означи министърът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР