Линда Носкова хвърли една от най-големите бомби в тениса от

...
Линда Носкова хвърли една от най-големите бомби в тениса от
Коментари Харесай

Отмъщението е сервирано: Швьонтек си върна на тийнейджърката, която я изхвърли от АО!

Линда Носкова хвърли една от най-големите бомби в тениса от началото на новия сезон, когато надигра международната номер едно Ига Швьонтек в третия кръг на Аустрелиън Оупън и я лиши от опцията да завоюва дебютната си купа в Мелбърн. Това достижение обаче като че ли подейства като доста сериозна мотивация за полякинята, която завоюва шампионатите в Доха и Индиън Уелс а през днешния ден записа осмата си поредна победа, класирайки се за 1/8-финалите в Маями.

Това се случи, откакто Швьонтек взе своя реванш от Носкова, само че чешката тийнейджърка още веднъж остави страхотни усещания с тениса си и топ поставената трябваше да прави поврат, с цел да победи с финалното 6:7(7) 6:4 6:4 за 2 часа и 41 минути игра. Така топ фаворитката за купата си подсигурява конфликт с 14-ата сложена Екатерина Александрова, против която също е допускала проваляне в своята кариера.

Наглед началото не предвещаваше сходни проблеми за международната номер едно, която проби още на старта и се откъсна напред с 5:2 гейма. Талантливата Носкова обаче играеше без никакъв боязън от именитата си съперничка и вкара частта в тайбрек, където отрази сетбол и в последна сметка сполучливо сътвори страховит поврат, който я приближи на крачка от постигането на нова сензация против 4-кратната шампионка от Шлема.

Швьонтек още веднъж започва стремително във втората част, като този път даже дублира задатъка си, единствено че чехкинята не се отхвърли и влезе в серия от три следващи извоювани гейма, с цел да понижи пасива си до 4:5. 19-годишната тенисистка даже имаше точка за връщането и на втория брейк, но полякинята устоя на натиска и вкара дуела в трети съдбоносен сет.

В него топ поставената се откъсна напред с пробив за 3:2 и скоро получи опция да сервира за мача, само че внезапно се оказа изправена пред три брейкбола и изглеждаше като че ли още веднъж ще я забележим да се пропука. Тогава Швьонтек сподели образно за какво е безспорната водеща фигура в дамския тенис и постави точка на разногласието, печелейки идващите пет разигравания и по този начин тя запази очакванията си за напаравата на " Слънчев дубъл ".

The Sunshine Double is still alive
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР