Линда Фрухвиртова демонстрира за пореден път, че ще бъде сред

...
Линда Фрухвиртова демонстрира за пореден път, че ще бъде сред
Коментари Харесай

Линда Фрухвиртова – най-младата с победа в Мелбърн от Швьонтек насам


Линда Фрухвиртова показва за следващ път, че ще бъде измежду огромните звезди в тениса в идващите години. 17-годишната чехкинята се трансформира в най-младата тенисистка с победа в главната скица на Australian Open от 2019-а насам, когато това прави Ига Швьонтек.

Фрухвиртова преодоля първия кръг след безапелационното 6-0, 6-4 над участващата с уайлд кард представителка на домакините Джейми Фурлис в мач, в който осъществя общо 7 пробива.

Във втори кръг я чака още един мач с австралийка с уайлд кард – Клара Бирел, победила в три сета Кая Канепи.

В Мелбърн взе участие и нейната 15-годишна сестра Бренда, която преодоля квалификациите, само че загуби в първи кръг от Александра Саснович.

В първите часове от втория ден на шампионата при дамите станахме очевидци на няколко безапелационни победи за фаворитки. Арина Сабаленка победи с 6-1, 6-4 Тереза Мартинцова, а Каролин Гарсия бе безапелационна против Катерин Себов – 6-3, 6-0. Лейла Фернандес също е напред след 7-5, 6-2 над Ализе Корне.

В същото време с шампионата се раздели Гарбине Мугуруса. Разочарованията за испанката не престават след поврат 6-3, 6-7(3), 1-6 от Елизе Мертенс. Това значи, че след Australian Open Мугуруса ще изпадне отвън първите 80 на международната класация.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР