Линч на лидера на столичните социалисти Калоян Паргов готвят социалистите

...
Линч на лидера на столичните социалисти Калоян Паргов готвят социалистите
Коментари Харесай

Напрежение в БСП, Паргов на другарски линч за договорката с десните

Линч на водача на столичните социалисти Калоян Паргов готвят социалистите на следизборния пленум на алените в събота. Загрявката почнала още през днешния ден на съвещанието на изпълнителното бюро на партията, на което бе подкрепено предлагането на Корнелия Нинова

да се даде мандат на Мая Манолова да желае анулиране на кметския избор в София. Това станало, откакто Паргов се заклел пред своите, че Манолова не има намерение да прави своя партия, научи DarikNews.

На съвещанието на ИБ водачът на БСП-София е бил нападнат поради безпринципната колаборация със столичните десни. Кой му е дал пълномощие да се договаря с градското дясно, в лицето на Христо Иванов, за поддръжка на претендентите на " Демократична България ", попитали Паргов. Атаката подхванали Георги Свиленски и Кирил Добрев.

Това се готвят да го питат и редица скандализирани членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия, откакто от изборните резултати се видя, че левите гласоподаватели под строй са пуснали бюлетини за районните кметове на " Демократична България ", и то на вятъра.

Бившият началник на предизборния щаб Свиленски изказал възмущението си, че БСП-София влиза в сходни секрети сделки с десните в София за трети следващ път. Подчертано било обаче, че в никакъв случай това не се е демонстрирало толкоз безогледно, пред очите на всички, като в този момент. Същото червено-синьо съдействие беше налице и на предходния локален избор, през 2015 година, когато имаше скрити сделки с тогавашните лица на Реформаторския блок, част от които отидоха в Демократична България. Паргов оставил въпросите без отговор.-->

Корнелия Нинова също не се намесила, единствено слушала разправията сред приятели. От първия ден на акцията соцлидерката бе декларирала, че отговорност за вота и номинациите носят локалните структури, включително и в столицата. Предшественикът на Паргов отпред на БСП-София Румен Овчаров пък напълно споделял недоволството на ИБ от безпринципното съдействие сред леви и десни на втория тур в столицата, което на всичкото от горната страна не се увенча с триумф.

Истинският конфликт сред двата тима в столетницата се чака да се случи в събота, когато вътрешната съпротива се готви да се подреди до Паргов и да отбрани неговата тактика за победа на Манолова - всички да се съюзят против ГЕРБ. Сценарият му претърпя неуспех, защото социалистите гласоподаваха за десните районни кметове, само че десните не върнаха жеста там, където имаше червени претенденти и всички дружно не съумяха да осуетят новия мандат на досегашния кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР