Лимузините са с различни форми, но всички са големи, когато

...
Лимузините са с различни форми, но всички са големи, когато
Коментари Харесай

Най-великите лимузини в историята 1/2

Лимузините са с разнообразни форми, само че всички са огромни, когато приказваме за размери. Вниманието е ориентирано в огромна степен към тези на задните седалки, където комфортът, пространството и луксът са по-важни от удовлетворението на лидера.

Това не значи, че всяка лимузина е баржа на колела, а някои от тях са се трансформирали в постоянни оферти дружно с останалата част от гамата на производителя на коли.

Сега има доста малко лимузини, които не са предопределени за продажба, и множеството от тях са направени по поръчка от профилирани производители на каросерии, което е подходящо, когато корените на лимузината са в конските каруци.

Въпреки това към момента има няколко за тези, които желаят да имат оптимално пространство за краката и лукс. Събрахме най-хубавите от тях, с цел да ви представим най-хубавите лимузини по реда на тяхното основаване:

Cadillac Seventy-Five (1936 г.)

Моделът 75 има история на флагман на Cadillac, която стартира още през 1936 година Допълнителната му дължина е отдадена на пасажерите на задните седалки и той може да побере до осем души с помощта на сгъваемите от време на време задни седалки и трима един до различен на предната скамейка. Всичко това се оферираше в общоприет пакет още през цялото време на производството и доближи своя зенит за моделната 1959 година с перки и хром, съответстващи на размерите на 75.

Времето на 75 идва през 1987 година, когато се поставя завършек на Fleetwood, макар че това се виждаше още от времето, когато големите 7,0-литрови V8 мотори отстъпиха място на елементарни 4,1-литрови мотори. Оттогава насам Cadillac не създава лимузина като част от гамата си, само че към момента можете да вземете 75 на цена от 10 750 $ за поддържана, красива версия от 60-те години втора употреба.

Rolls-Royce Phantom V (1959 г.)

За автомобил с такива елегантни пропорции и явни кралски връзки, Rolls-Royce Phantom V може да бъде притежаван от останалите – на избрана цена. Не можете да намерите подобен автомобил за по-малко от 125 000 паунда, само че за тези пари получавате голяма величествена лимузина. 

 Няма два идентични автомобила, макар че Rolls-Royce оферираше общоприета гама от каросерии от каросерийни компании като HJ Mulliner, James Young и Park Ward. Всички те се задвижват от плавния 6,23-литров V8, комбиниран с четиристепенна автоматизирана скоростна кутия.

Общо са доставени 516 броя Phantom V, като няколко от тях попадат в кралското семейство и други държавни глави по света. Бийтълът Джон Ленън обаче провокира скандал, когато художникът Стив Уивър боядисва своя Phantom в психеделични цветове (на снимката), макар че дизайнът в действителност е въодушевен от „ ромски “ шарки. 

В автомобила на Ленън е инсталирано и двойно легло, макар че множеството Phantom Vs имат по-официална седалка и накланящи при потребност седалки, с цел да транспортират до шест пасажери.

Checker Aerobus (1962 г.)

Докато при множеството лимузини луксът и комфортът са преди всичко в програмата, Checker Aerobus се стреми да побере колкото се може повече пасажери и багаж. Причината за това се крие в името му: той се употребява за транспорт на хора сред летищата и градските центрове. 

Затова Checker Motors създаде удължена версия на своето емблематично жълто такси и го пусна в употреба с шест или осем порти и до 15 места в моделите с по-дълго междуосие.

Предлагаха се модели седан и комби, като моделът комби постоянно беше по-популярен поради по-големия си багажен потенциал. Скоростта не е била от огромно значение за Aerobus, макар че е употребявал V8 мотори с работен размер от 5,2 до 5,7 литра.

Днес Checker Aerobus е търсена класика и коства от 20 000 $, макар че ще би трябвало да имате къде да паркирате дължината му от 5982 мм.

Mercedes-Benz 600 Pullman (1963 г.)

Mercedes е единствената компания, която в действителност съперничи на императорския лукс на Rolls-Royce Phantom V, когато пуска 600 през 1963 година Наречен „ Grosser “, което значи „ популярен “, той превъзхожда множеството коли от този интервал даже при общоприетата си дължина от 5450 мм.

Изберете версията Pullman и тя се удължава до 6240 мм, с цел да побере чифт обърнати обратно седалки. Можете да изберете и модел с шест порти, в случай че желаете пасажерите да не се блъскат, с цел да влязат в креслата си.

Задвижването на всички 2677 броя 600-инарки, в това число 487 Pullman, се осигуряваше от прехваления V8 M100. Този 6,3-литров мотор с fuel injcetion, с цел да развива 250 к.с. и да форсира Pullman до 200 км/ч.

Освен това той трябваше да обезпечава сила за многочислените хидравлични системи на 600, употребявани за задвижване на всичко – от спирачките и прозорците до ключалките на вратите. 

Днес за модел със общоприетоо междуосие ще би трябвало да платите 100 000 паунда, а за Pullman – най-малко два пъти повече. Съществува обаче огромен риск, в случай че си купите един от последните, приятелите ви да заключат, че страдате от тежък припадък на грандомания.

Daimler DS420 (1968 г.)

С 24-годишен индустриален цикъл Daimler DS420 може да претендира за най-дългогодишната фабрична лимузина, предлагана в миналото за продажба. Тя е и една от най-дългите с обща дължина 5740 мм, която е употребена с добър резултат вътре, с цел да предложи до седем места, когато са инсталирани сгъваемите междинни. 

Заводският кабриолет Landaulette се е предложил дружно със седана. Много обичан от английските кметове и високопоставени лица, DS420 е основан на удължена платформа MkX и употребява 4,2-литров шестцилиндров мотор.

Той осигуряваше на DS изненадващо положителни динамични характерности, само че по времето, когато тази лимузина беше извадена от гамата през 1992 година, моторът към този момент беше с остаряла структура. 

Въпреки това той остава известен измежду кралицата майка, която купува един от последните три автомобила и той остава в кралските палати дружно с още един чифт държавни DS420.

На подобен кралски превоз в този момент може да се наслаждения всеки на цена от 3000 английски лири, в случай че нямате нищо срещу да изглеждате като водач на кола чартърен за женитба.

ZIL-4104 (1973)

Нито един филм за Студената война от 80-те години не би бил цялостен без ZIL-2104, който се появява в цялата си заплашителна мощност. Изработени са единствено 106 броя, предопределени само за водачите на Съветския съюз, тъй че би трябвало да се махнете от пътя, в случай че се появи един от тези 3,4-тонни (7495 фунта), 6300-милиметрови (249,6-инчови) левиатани.

Въпреки размерите, тежестта и внушителния си външен тип, ZIL е бил много нищожно обзаведен. Кожената тапицерия с електрическо контролиране на седалките, климатикът и касетофонът са били съвсем всичко. За хората вътре в автомобила приказва повече фактът, че 4104 се предлагаха и със предпазени от патрони и радиация стъкла.

Те имаха и голям 120-литров контейнер за гориво, с цел да се оправят с жаждата на 7,7-литровия V8. Ако през днешния ден съумеете да откриете ZIL-4104, очаквайте да платите малко под 200 000 евро, макар че в родината си те постоянно доближават покрай един милион.

Mercedes-Benz V123 (1976 г.)

Почитаемата платформа W123 на Mercedes дава началото на моделите седан, купе и комби, само че е виновна и за заводската лимузина V123. Седем- или осемместната настройка употребява предната част на общоприетия седан, съчетана с продължен чифт задни порти и обръщащи се седалки на междинния ред.

По явни аргументи този модел е именуван в Mercedes версия „ Lang “ и е предлаган и единствено с предна кабина и голо шаси. Тези V123 са били доставяни на външни производители на каросерии за каросерии на коли за спешна помощ и катафалки, както и на някои лимузини, които са употребявали задните порти на общоприетия седан и удължена междинна част на каросерията и стъклата. 

Задвижването се обезпечава от моторите 240D и 300D, както и от по-усъвършенствания 250 и няколко 280E. Някои V123 даже последваха петместните си събратя в работата като фамозното и нечупливо „ щутгартско такси “. От индустриалната линия слизат към 13 700 броя V123, а цената на един добър автомобил в този момент е едвам 2800 евро.

Zimmer (1978 г.)

Свръхмодерен или неокласически по едно и също време, Zimmer разцепва мненията с огромната си хромирана решетка. Историята стартира в Ню Джърси през 1978 година, когато Пол Цимер основава шаблона, който всички сегашни модели следват.

След това компанията е купена от Арт Цимер през 1997 година и продължава да доставя богатите, известните и ефектните с кабриолети с две и четири порти.

Подобно на всички Зимери, седанът с дълга база и четири порти е основан от донор Ford Mustang, оборудван с 5,0-литров V8 мотор и автоматизирана скоростна кутия. Използването на каросерията на Ford също по този начин значи, че тази ретро лимузина е снабдена с съвременно съоръжение като въздушни възглавници и дава отговор на строгите калифорнийски закони за нездравословните излъчвания – нещо значително, когато толкоз доста клиенти живеят там. Ако външният тип ви подхожда, лимузината Zimmer коства от 357 000 USD.

Lincoln Town Car (1980 г.)

Lincoln Town Car е отговорът на Ford на седаните с дълга база на Cadillac, BMW и Mercedes. Пуснат на пазара през 1980 година, името е познато още от 50-те години на предишния век, само че ето, че автомобилът е предопределен непосредствено за тези, които желаят да му се любуват от задната седалка. 

Комфортът е с преимущество пред ръководството и Town Car дълги години е бил главен автомобил на частните водачи в Съединени американски щати, а в отегчителен тип – лимузина, известна за сватби и абитуриентски балове.

Мощността постоянно е идвала от V8 мотор, като по-ранните модели Town Cars употребяват 4,9-литров Windsor V8, преди да преминат към 4,6-литров елемент в по-късните модели от трето потомство. Така или другояче, мощността е мудна, само че дава отговор на лекия темперамент на тази фабрично създадена лимузина, която може да бъде закупена единствено от 1000 USD в Съединени американски щати.

Maybach 62 (2002 г.)

Името Maybach е синоним на първокласни коли от 1909 година насам, а от 1960 година е част от фамилията на Mercedes-Benz. За 2002 година Maybach 62 е пуснат на борда на кораба Queen Elizabeth 2, с цел да внуши вярната атмосфера на разкош и спокойна разходка. 

Това бе обезпечено с помощта на общата дължина от 6165 мм и местата за сядане, съзнателно лимитирани единствено до две откъм гърба. Това беше автомобил за свръхбогати хора, а не за наемане от частни лица.

Мощността също е ориентирана към тези, които считат времето за пари, защото 62 може да развие 0-100 км/ч за 5,2 секунди с помощта на 5,5-литровия V12 мотор с две турбини и мощ 605 к.с. 

Въпреки това 62 се продава едва, а по-късото междуосие на 57 не способства за възстановяване на обстановката в изискванията на световна криза. Производството на тези модели Maybach е спряно през 2012 година, като са продадени към 3000 броя. Намерете подобен през днешния ден и ще платите от 56 000 евро.

Bentley State Limousine (2002 г.)

Що се отнася до подаръците, двойка идентични Bentley State Limousine би трябвало да е един от най-хубавите. Точно това е, което Bentley и други елементи на английската автомобилна промишленост основават за кралица Елизабет II за нейния златен празник през 2002 година и от този момент двата автомобила се употребяват постоянно.

Така че това несъмнено не е един от тези дарове, които се употребяват един път от вежливост и по-късно се прибират накъде дълбоко, да събират прахуляк.

Този неповторим дизайн е основан на платформата на Arnage, която е удължена с 830 мм. В бронираната каросерия на подразделението Mulliner на Bentley е употребена по-висока линия на покрива спрямо Arnage, с цел да може починалият монарх да влиза и излиза по заслужен метод, а задните порти се отварят под прав ъгъл по същата причина. 

А в случай че кралицата е желала да се прибере бързо вкъщи, има 6,75-литров V8 мотор с 400 к.с. с две турбини, който е взет от Arnage R, с цел да даде на тази държавна лимузина оптималната скорост от 210 км/ч.

В знак на признателност към любовта на кралицата към животните, колите имат седалки от плат, а не от кожа. Автомобилите са наследени от сина на кралицата, крал Чарлз III.

Hummer H2 (2002 г.)

Hummer H2 не съумя да откри доста другари като премиум,

SUV, само че се радва на напълно нов живот като основа за разтеглени лимузини. Някои от тези творения са удължени до 12,3 м и се нуждаят от три задни моста, с цел да се оправят с тежестта и натоварването на шасито. В задната част на тези удължени лимузини могат да се настанят до 24 души.

Причината за известността на Hummer H2 измежду преработвателите на лимузини е, че той се предлага с мощен мотор и просто настрана шаси, което улеснява рязането и удължаването му.

Освен това плоските страни на каросерията улесняват вграждането на нови панели и стъкла. Ако желаете да превозвате момински празненства, разтегателната H2 ще ви коства от 50 000 евро.

Rolls-Royce Phantom EWB (2005 и 2017 г.)

Как ще наречете снадки си модел, когато общоприетият към този момент е висша лимузина? Rolls-Royce взема решение да избере Phantom Extended Wheelbase, или в резюме EWB, по този начин да се каже.

Той се появи на автомобилното ревю в Женева през 2005 година и незабавно откри благоволението на тези, които ръководят автомобила и света от задната седалка. Двигателят е толкоз мощен, колкото и притежателите му, и 6,75-литровият V12 генерира 555 к.с.

Допълнителните 250 мм го трансформират в един от най-просторните седани на пазара, а фейслифтът през 2012 година донесе модифицирани и още по-удобни задни възглавници. През 2017 година Rolls заменя Phantom VII с VIII и вкарва EWB по едно и също време със общоприетия седан, вместо да чака две години. Той е до последния си сантиметър обилна лимузина, каквато би трябвало да бъде с начална цена от половинмилион евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР