Лимбург. Мъж е арестуван, след като камион се е врязал

...
Лимбург. Мъж е арестуван, след като камион се е врязал
Коментари Харесай

Deutche Welle: Германската полиция разследва верижна катастрофа с откраднат от сирийски гражданин камион

Лимбург. Мъж е задържан, откакто камион се е врязал в колона от коли в западния град Лимбург. Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че към момента няма явен претекст зад случая, предава Deutsche Welle .
Германските управляващи проверяват случая в немския град Лимбург,при който са ранени осем души.
Длъжностните лица потвърдиха, че 32-годишният лидер е бил арестуван. Според информациите задържаният е сирийски жител,пристигнал в Германия Сирия през 2015 година и е живял в региона на Офенбах покрай Франкфурт. През 2016 година него му е възложен статут на субсидирана протекция, който се дава на тези мигранти, които не са приети за бежанци, само че са в заплаха, в случай че се върнат в родината си.
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че претекстът за случая остава неразбираем.
На въпроса дали това е допустимо да става дума за терористично нахлуване, Зеехофер сподели на репортерите преди срещата на министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз в Люксембург: „ В момента не мога да ви кажа по какъв начин би трябвало да се прави оценка този акт “.
Федералната прокуратура, която преглежда делата за тероризъм в Германия, съобщи, че към този момент тя няма пълномощия по случая, защото няма надеждни доказателства за терористична офанзива.
Местната полиция написа в обществената мрежа „ Туитър “, че спекулациите не са потребни и че се прави обстойно следствие.
Катастрофата е станала в понеделник вечерта, а полицията съобщи след случая: " Въз основа на това, което научихме и няколко показания на очевидци, мъжът е откраднал камиона към 17:20 часа локално време (18:20 българско време) в понеделник. "
Камионът с ремарке се е блъснал в няколко транспортни средства, които са чакали на светофар покрай основната жп гара в град Лимбург, в немската провинция Хесен.
Вестник Frankfurter Neue Presse цитира водачът на камиона, от който той е бил откраднат със мощ „ Мъжът ме измъкна от камиона “.
„ Попитах го„ Какво искаш от мен? “ Той не сподели и дума. "
Разследващите завършиха огледа на мястото на случая във вторник сутринта. Камионът е бил изтеглен и ще бъде огледан от полицията.
Прокурорите споделиха, че два жилището в региона на Хесен са били претърсени в понеделник, като полицията е иззела мобилни телефони и USB памети.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР