Лигата на арабските държави, която имаше среща с правителствени ръководители

...
Лигата на арабските държави, която имаше среща с правителствени ръководители
Коментари Харесай

Бивш търговски представител в Кувейт: Нямаме тежест като партньор на арабския свят

Лигата на арабските страни, която имаше среща с държавни ръководители на Европейски Съюз в Египет, е организация, която започва от преди 25 години. В нея няма единна политика сред страните - членове. Европейски Съюз също не беше пореден в държанието си към арабските страни, основаване на напрежение, следващ интервал на дейна миграция към Европейски Съюз. Европейските страни би трябвало да схванат, че не може да се работи с арабските страни от позицията на външна интервенция в ръководството им. Това сподели Аспарух Карастоянов, някогашен търговски консултант в Кувейт, в студиото на телевизия "Блумбърг ".

"Тази първа намира се трансформира в базов инструментариум за решение на избрани въпроси въз основата на отбрана на стопански ползи. Три въпроса бяха сложени: първата тематика беше обвързвана с екологията, втората с миграцията и третата - с тероризма и антитерористичните ограничения ", посочи Карастоянов.

Срещата дава нов ъгъл на погледа към арабските страни и може да поправя държанието на европейските страни, да се срещнат по-добре с изискванията в арабския свят.

"Всяка една европейска страна води лична политика в арабските страни, що се касае до стопански връзки. Що се отнася до политическа тактика, на база на рецептури, които идват оттатък океана, избрани страни се включват към избрани начинания, за смяна на управлението, оттук насетне има и отрицателно отношение на Европейски Съюз към обособени страни ", уточни бившияг търговски представител.

Погледнато исторически, по думите на Карастоянов това са страни, основани на основата на племена, а ръководещото племе в един миг основава конструкция, която ангажира цялата родова общественост в ръководството на страната. В тази връзка Карастоянов уточни, че "в арабския свят бизнесът се прави от горната страна надолу ". Определени страни би трябвало да бъдат ухажвани, посещавани от премиера и бизнес делегации. Търговските покои на тези страни са държавен инструментариум за правене на бизнес и членовете на тези семейства са със съществено наличие в тези структури.

"България няма политическа тежест като сътрудник на арабските страни. Ако се огледа размерът на комерсиалните ни връзки след 90-та година, той бележи трагичен спад. България непринудено се отдръпна от тези пазари, давайки опция на други страни да влязат на позициите й. През външнотърговските си поделения страната ни имаше организация да доставя артикули и услуги в целия свят. Десетки пъти е понижението на комерсиалния размер ", сподели още Карастоянов и уточни единствения метод за възобновяване на връзките: "Последователно, нападателно наличие на държавни бизнес делегации в тези страни. Ако се направи една статистика какъв брой евентуални вложители са били спирани от бизнес у нас поради визи, аз персонално познавам десетки случаи. Вече 2 години не е проведено посолство в Рияд ", посочи Карастоянов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР