Lidl спечели признанието Най-зелена компания на 2023 година“ в 13-то

...
Lidl спечели признанието Най-зелена компания на 2023 година“ в 13-то
Коментари Харесай

Lidl е най-зелената компания в България за 2023

Lidl завоюва признанието „ Най-зелена компания на 2023 година “ в 13-то издание на състезанието на b2b Media „ Най-зелените компании в България “. Отличието е резултат от устойчивия бизнес модел на компанията, цялостната ѝ обществено виновна политика и поредните ѝ дейности в посока грижа за околната среда и обществото.

„ С извънредно неспокойствие одобряваме огромната премия в „ Зелените Оскари “ на b2b Media. Да бъдем устойчиви и да способстваме за опазването на природата и по-добрия и пълностоен живот на хората е това, което постоянно ни е водило и стимулирало да осъществяваме всички наши обществено виновни планове. Вярваме, че с общи старания можем да допринесем за едно по-добре на следващия ден “, разяснява Лидия Христова, експерт „ Корпоративни връзки “ в Лидл България.

Освен огромната премия, компанията получи и още седем други оценки. Първо място Lidl завоюва в категорията „ Зелена концепция “ за въвеждането на първите автомати за приемане на пластмасови бутилки и кенове в 10 свои магазина в цялата страна. Само месец след старта на пилотния план бяха събрани над 300 хиляди пластмасови бутилки и кенове. Отново първа премия компанията получи и за осведомителната си акция за показване на продуктите лична марка с по-малко добавена сол и захар, част от политиката на Lidl за рационалното хранене.

Най-голямата обществено виновна самодейност на компанията – „ Ти и Lidl за по-добър живот “, също заслужи отличие – трето място в категорията „ Зелена CSR акция “. В рамките на 5 години (от 2017 до 2022) програмата е финансирала 119 цивилен плана в 58 обитаеми места в цялата страна с общ фонд от 915 000 лева За своята огромна CSR тактика компанията получи самопризнание в категорията „ Устойчиви политики “. В рамките на CSR тактиката за стабилно бизнес развиване на Lidl са включени 6 основни тематики – запазване на климата, грижа за биоразнообразието, предпазване на ресурсите, грижа за здравето, обективни дейности и ангажиране в разговор с основни публики.

Компанията бе наградена и за напъните си против разхищението на храната и своята дълготрайна акция „ Без разхищаване – с огромно понижение “, която започва още през 2020 година, както и за инвестицията си в зелена сила. През миналата 2022 година Лидл България мина напълно към закупуване на 100% зелена сила като част от климатичната си тактика и амбициозните ограничения за реализиране на въглеродна индиферентност. Награда Лидл България взе и в категорията „ Хранителна промишленост “ – за цялостното схващане за отговорност и стабилно развиване, залегнало в бизнес модела на компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР