Лидл България в партньорство с Асоциация „Родители“ и със съдействието

...
Лидл България в партньорство с Асоциация „Родители“ и със съдействието
Коментари Харесай

Лидл България и Асоциация „Родители“ стартират инициатива за здравословно и балансирано хранене на децата в училище

Лидл България в партньорство с Асоциация „ Родители “ и със съдействието на Министерство на образованието и науката започват самодейност за здравословно и уравновесено хранене на децата от 1-ви до 4-ти клас.

Свежото ѝ название е „ Умници гладници “ и има за цел по занимателен и забавен метод да показа тематиката за уравновесеното хранене в учебно заведение. Инициативата ще обхване над 100 учебни заведения в областите София, Пловдив и Варна.

Първата част на самодейността ще протече под формата на конкурс, в който учителите дружно с децата да основат занимателен и потребен урок за здравословно и уравновесено хранене. В него могат да вземат участие всички учебни заведения от начален учебен стадий в трите области.

За да осъществят този урок, педагозите разполагат и със специфичен материал с насоки по тематиката. Негов създател е проф. Людмила Иванова - учител по хранене и диететика в Медицински факултет на СУ „ Св. Климент Охридски.

Допълнително Асоциация „ Родители “ ще организира серия от осведомителни срещи, с цел да запознае учителите с формата на състезанието:

„ Вярваме, че за построяването на просвета на здравословно хранене при децата съществена роля имат фамилията и учебното заведение.

Затова взехме решение да разработим самодейност за най-малките в учебно заведение, като ангажираме в този развой и учителите, осъзнавайки тяхната значима роля за образуване на отношение и привички към тематиката “, показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ Избрахме този новаторски метод, с цел да подкрепим учителите и да им дадем основа за основаване на стойностни уроци, които да обогатят просветителния развой и да издигнат тематиката за уравновесеното хранене, като част от здравословния метод на живот.

За нашата организация основна роля в живота на детето имат както фамилията му, по този начин и учителите.

Ние имаме вяра, че всеки родител е най-хубавият за детето си и има потребност от информация и пространство за създаване на мощни и здрави връзки с него, сподели Яна Алексиева, изпълнителен шеф на Асоциация „ Родители “.

Кулминацията на самодейността е издаването на алманах, съдържащ най-хубавите 15 методически разработки, които да бъдат в помощ на учители и родители. Повече информация за самодейността може да бъде открита ТУК!

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 32 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 99 магазина в 48 града и близо 2700 чиновници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР