Лидия Матичио Бастианич е родена в Пула, Истрия през 1947

...
Лидия Матичио Бастианич е родена в Пула, Истрия през 1947
Коментари Харесай

Великите готвачи: Лидия Бастианич

Лидия Матичио Бастианич е родена в Пула, Истрия през 1947 година. Родното й място, североизточното крайбрежие на Адриатическо море, дълги години е принадлежало на Австро-Унгарската империя.

В годината на раждане на Лидия, Истрия е била италианска територия. Днес региона е разграничена сред Хърватия и Словения, смесвайки наследството на славянската и италианската просвета, което прави това място неповторимо по рода си.

Тази двоякост оказва огромно въздействие както върху Лидия, по този начин и върху метода й към храната. Тя освен израства в нюансите и ароматите на двете кухни, само че знае чудесно по какъв начин да ги накара да работят безотказно дружно.

Тя не се тормози ни минимум да смесва любовта си към тестените произведения със пристрастеността към кисело зеле. Точно това й качество я прави толкоз обичана от американската аудитория, с която всеки ден споделя своите предписания.

И макар че визията за италианските фамилни дами е, че те прекарват целия си ден в готвене, Лидия може да убеди всеки, че това не е по този начин.

 Готвач Лидия Бастианич

Най-разпространените й предписания с пилешко се подготвят за по-малко от 30 минути, а са в положение да нахранят цяла фамилия.

Прочутата кулинарка е притежател и основен готвач на 4 от най-хубавите заведения за хранене в Съединени американски щати. Освен това, с течение на годините основава и продуцентска компания, която излъчва нейните лични готварски излъчвания.

Кариерата й обаче напълно не се изчерпва с това. Тя има лична линия сосове, които могат да се намерят във всеки хранителен магазин. Авторка е на осем готварски книги, пет от които са съпроводени от серии, излъчени в малкия екран.

Лидия Бастианич безспорно е една от най-обичаните готвачки в Америка. От класическите сосове за паста до вкусните десерти, нейните предписания са променяни и обновени стотици пъти, с цел да станат оптимално лесни и апетитни.

Интересен факт е, че всяко едно ядене, което предлага италианката, е формирано единствено от сезонни артикули. Тя нееднократно е споменавала какъв брой е значимо хората да се преценяват с даровете на природата и да ги употребяват оправдано.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР