Лидерката на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева отправи питане до

...
Лидерката на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева отправи питане до
Коментари Харесай

Каназирева пита: Колко са камерите в Пловдив?

Лидерката на „ Съюз за Пловдив “ Дани Каназирева насочи запитване до кмета Иван Тотев за положението на видеонаблюдението в града. Съветничката чака писмен и вербален отговор на няколко съответни въпроса, като какъв е броят на камерите, какъв брой от тях работят и къде ще има нови.

Повод за питането са зачестилите сигнали до „ Съюз за Пловдив “ за вандалски прояви. Почти всеки ден се разрушават заслоните на автобусните спирки, унищожават се пътни знаци, мантинели, улични лампи, фитнес уреди, детски и спортни уреди, дървета, шубраци, цветя и даже барбекюта.

„ По мрачно хората се опасяват да минават през градските паркове и градини. Проблемът е изключително изострен в квартал „ Изгрев “, от където идват доста недоволства за вандалски прояви под въздействието на алкохол или опиати. Отдавна пловдивчани не помниха какво е спокойна разходка на Младежкия рид, Бунарджика и Сахат тепе – там не е несъмнено даже и в светлата част на деня “, стимулира се Каназирева.

„ Съюз за Пловдив “ неведнъж повдига въпроса за потребността от въвеждане на засилен надзор и необятна мрежа от видеонаблюдение, които да обезпечат повече сигурност за жителите и да защитят имуществото на данъкоплатците.

„ Оставаме с усещането, че община Пловдив подценява този проблем, макар че разполага с принадлежности за разрешаването му - Общинска полиция, Общинска защита, общински Инспекторат. Затова в този момент желаеме обстоен доклад какъв брой са камерите, къде са сложени и по какъв начин общината възнамерява да разшири мрежата за видеонаблюдение “, изясни съветничката.

Дани Каназирева напомни, че измежду най-притеснителните образци е алеята на бул. „ Христо Ботев “, където инсталираните видеокамери не съумяха да избавят жителите на квартала от чувството, че живеят в денонощен вертеп.

„ Последната провокация на паметника на Альоша стана допустима точно поради неналичието на надзор и сигурност на хълма Бунарджика. Неразкриването на причинителите прави допустимо разделянето, на което сме очевидци след този акт “, даде образец Каназирева.

Ето съответните въпроси на „ Съюз за Пловдив “, на които Иван Тотев би трябвало да отговори в общинския съвет:

Колко видеокамери е инсталирала община Пловдив до момента и в кои зони?

Колко от инсталираните камери работят сега?

Как общината прави оценка резултата от видеонаблюденията – брой предотвратени закононарушения, стойност на опазено имущество и така нататък?

Какви са проектите на община Пловдив за разширение на обсега на видеонаблюденията през 2018 година - брой камери и зони?

Ще бъдат ли инсталирани камери на тепетата и в парковете и по кое време?

Къде, на кои места в града дежурят патрулите на Общинска защита и Общинска полиция?

Какви дейности са подхванати от община Пловдив във връзка със зачестилите вандалски прояви в града?

Уведомена ли е Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи от общинското управление за трендовете и какви взаимни ограничения са набелязани?

Колко камери са инсталирани от община Пловдив на входно-изходните артерии на Пловдив и по останалите градски улици? Какъв е резултатът от тях?
тагове дани каназирева видеонаблюдение камера съюз за пловдив вандал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР