Лидерите на Турция и САЩ Ердоган и Тръмп са обсъдили

...
Лидерите на Турция и САЩ Ердоган и Тръмп са обсъдили
Коментари Харесай

Ердоган по телефона с Тръмп: Турция иска намаляване на напрежението в Източното Средиземноморие


Лидерите на Турция и Съединени американски щати Ердоган и Тръмп са разискали напрежението в района по телефона, съобщи БГНЕС, цитирайки Анадолската организация.

Реджеп Тайип Ердоган е декларирал, че Турция е потвърдила с „ съответни дейности “, че желае да понижи напрежението и да откри разговор по въпроса.

Турският президент разиска двустранните връзки и районното развиване по телефона със своя сътрудник от Съединени американски щати.

Реджеп Тайип Ердоган подсети на Доналд Тръмп , че Турция не е страната, създаваща неустойчивост в Източното Средиземноморие, се споделя в известие на турската пресслужба към президентството.

Турция – страната с най-дългата брегова линия в Средиземноморието – изпрати сондажни кораби за изследване на енергийните ресурси в континенталния си шелф, заявявайки, че и Турция, и Турската република Северен Кипър (TRNC) имат права в района.

Диалогът за заслужено шерване на тези запаси ще бъде печеливш за всички страни, твърди Анкара.

Турция остро се опълчи на Атина поради търсенето на поддръжка от Европейски Съюз за блокиране на законното изследване на крайбрежния шелф от Турция.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР