Лидерите на трите партии, които ще съставят новото правителство на

...
Лидерите на трите партии, които ще съставят новото правителство на
Коментари Харесай

Олаф Шолц наследява Ангела Меркел на канцлерския пост

Лидерите на трите партии, които ще сформират новото държавно управление на Германия, подписаха съдружно съглашение, което планува социалдемократът Олаф Шолц да стане идващият канцлер на страната, съобщи „ Политико “.

Очакванията са обединението сред Германската социалдемократическа партия, Зелените и Свободната Демократическа партия да поеме властта в страната при започване на идващия месец, като по този метод ще бъде комплициран завършек на 16-годишното ръководство на консерваторите под управлението на Ангела Меркел.

След като Меркел не се кандидатира за нов мандат, социалдемократите съумяха да завоюват парламентарните избори в страната през септември. Това сложи Шолц, който бе министър на финансите в последното държавно управление на Меркел, във водеща позиция за канцлерския пост.

Той ще поеме ръководството на страната в миг, в който тя се бори с внезапно възходящ брой на инфектираните с COVID-19 – обстановка, която раздели политиците в страната на лагери за и срещу въвеждане на нови ограничаващи ограничения.

Пактът поставя завършек на близо петседмичните публични договаряния, в които взеха присъединяване близо 300 договарящи от 22 работни групи. Екипите работиха при закрити врата, като водачите на партиите не споделиха обществено доста информация за диалозите.

От самото начало обединението сред социалдемократите, зелените и либералите, известна като „ Коалиция Светофар “, поради аленият, зеленият и жълтият цвят, с които се свързват партиите, се остаряла да поддържа цивилизован и оптимистичен звук, с което да контрастира на провалилите се договаряния сред консерваторите, зелените и либералите от 2017 година

Опитите на партиите да показват обединяване провокираха насмешки в някои немски медии, изключително откакто водачите на Зелените и Свободната Демократическа партия си направиха общо селфи. Макар че двете партии в никакъв случай не са били естествени сътрудници, поради фокусът върху околната среда и общественото тъждество на първите и вярата в свободния пазар и ниските налози на вторите, към този момент те съумяват да поддържат мир между тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР