Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обещаха в

...
Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обещаха в
Коментари Харесай

Г-7 взе важно решение за Украйна

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) дадоха обещание в събота да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо " във войната й против Русия, и обявиха, че ще търсят способи да накарат Москва да заплати за нанесените вреди от нейната инвазия, оповестява Ройтерс, представена от

Лидерите на Г-7 организираха видеоконференция с украинския президент Володимир Зеленски, с цел да отбележат втората годишнина от съветската инвазия в Украйна, която лиши живота на десетки хиляди хора, остави опустошаване земи и унищожи стопанската система на страната.

" Докато Украйна навлиза в третата година от тази безмилостна война, нейното държавно управление и нейният народ могат да разчитат на поддръжката на Г-7 толкоз дълго, колкото е належащо “, се споделя в изказване на водачите от Групата на седемте. 

" Ние оставаме уверени, че можем да подсигуряваме Украйна в битката ѝ за нейното бъдеще. Ще помогнем на Украйна да посрещне своите незабавни потребности от финансиране ", показаха още водачите на Г-7.

Те показаха, че съветските суверенни активи, намиращи се на запад, ще останат замразени, до момента в който Москва не платите вредите, нанесени на Украйна. Техните министри би трябвало да проучат всички пътища за потребление на тези съветски активи, като за това би трябвало да се отчета до срещата на Г-7 през юни.

Лидерите на Г-7 също по този начин се ангажираха да продължат да подхващат стъпки за ограничение на бъдещите енергийни доходи на Русия, както и да попречат на развиването на нейни енергийни планове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР