Лидерите на страните от Г-20 ще заявят, че целят снижаване

...
Лидерите на страните от Г-20 ще заявят, че целят снижаване
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 поставят по-високи цели в борбата с климатичните промени

Лидерите на страните от Г-20 ще заявят, че целят намаляване до 1,5 градуса по Целзий на растежа на световната междинна температура, което съгласно учените е належащо, с цел да се избегне злополука. Това излиза наяве от план за взаимно изказване на участниците във форума на двайсетте най-развити стопански системи в света, с който разполага организация Ройтерс. 

В документа обаче се съдържат малко сведения за съответни дейности за понижаване на въглеродните излъчвания в атмосферата. До огромна степен не се загатват и твърди задължения за реализиране на задачата. 

" Оставаме ангажирани с задачата на Парижкото съглашение (2015) да задържим повишението на световната междинна температура много под 2 градуса по Целзий и да поставим старания да да я ограничим до 1,5 градуса над равнищата от доиндустриалната ера ", написа в документа. В него се споделя, че водачите признават " основното значение " на постигането на нулево равнища на въглеродни излъчвания доникъде на сегашния век. 

Ролята на Г-20 е значима преди по-мащабната климатична среща на върха под егидата на Организация на обединените нации, която ще се състои идната седмица в Глазгоу. Членовете на Г-20 Бразилия, Германия, Индия, Китай и Съединени американски щати основават общо над 80 на 100 от Брутният вътрешен продукт в света, в тях живее 60 на 100 от популацията на света, а техните стопански системи изпускат към 80 на 100 от излъчванията на парников газ, уточни Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР