Лидерите на страните от Г-20 постигнаха споразумение да се ограничи

...
Лидерите на страните от Г-20 постигнаха споразумение да се ограничи
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 си поставиха цел глобалното затопляне да не превишава 1,5 по Целзий

Лидерите на страните от Г-20 реализираха съглашение да се ограничи световното стопляне до не повече от 1,5 градуса по Целзий спрямо равнищата от прединдустриалната ера, предадоха международните организации.

Подробностите по какъв начин тъкмо ще се случи това към момента не са известни. Очаква се в формалния документ да има и констатация, че е значимо към средата на века да се реализиран нулеви чисти излъчвания на парникови газове, както и апел за дейности през актуалното десетилетие за промени в националните проекти за понижаване на излъчванията.

В документа също по този начин се акцентира значимостта да се активизират по 100 милиарда годишно за разрастващите се страни до 2025 година, с цел да им се помогне да се откажат от добива на електрическа енергия от въглища.

Междувременно в Глазгоу стартира и конференцията на Организация на обединените нации, отдадена на битката с климатичните промени. „ Тази конференция е последният ни най-хубав късмет да спазим задачата за стопляне от 1,5 градуса “, акцентира ръководителят на конференцията Алок Шарма.

Във форума присъединяване ще вземат представители на близо 200 страни, доста от които водачите на Г-20. В продължение на 2 седмици те ще разискват по какъв начин човечеството към момента може да успее да овладее стоплянето на климата.

Планетата ни към този момент се е затоплила с над 1,1 градуса по Целзий и съгласно настоящите прогнози, основани на плануваните свивания на излъчвания през идното десетилетие, плануват стоплянето да доближи 2,7 градуса към 2100 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР