Лидерите на страните от Г-20, които се събират в Рим

...
Лидерите на страните от Г-20, които се събират в Рим
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 обсъждат енергийната криза, високите цени и COVID-19

Лидерите на страните от Г-20 , които се събират в Рим на първата си присъствена среща от началото на пандемията, се изправени пред световно възобновяване, възпрепятствано от редица спънки: енергийна рецесия , подтикващ а по-високите цени на горивата и комуналните услуги, нови огнища на COVID-19 и блокирани вериги за доставки.

Срещата на върха ще разреши на водачите, представляващи 80 % от международната стопанска система, да приказват и да окажат напън по всички тези въпроси, съобщи Асошиейтед прес. Анализаторите обаче се съмняват в напредъка, който може да бъде реализиран, с цел да бъде облекчено бремето върху хората, подложени на покачващи се цени на всичко - от храна и мебели до по-високи сметки за отопление при започване на зимния сезон.

Форумът предлага опция за разговор по високите цени на петрола и газа , защото включва делегации от огромни производители на сила като Саудитска Арабия и Русия, огромни консуматори в Европа и Китай, както и Съединени американски щати, които са и двете.

Само че измежду президентите и министър председателите на 20-те водещи стопански системи няма да участват персонално водачите на основните стопански играчи Китай и Русия . Си Цзинпин и Владимир Путин възнамеряват да вземат участие отдалечено . Това евентуално не предвещава съдействие, изключително по енергийните въпроси, в миг когато климатичните промени са в центъра на вниманието тъкмо преди започващата Конференция на Организация на обединените нации COP26 в Глазгоу, Шотланди я, отбелязва АП.

Очаква се на срещата президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да упорства за шерване на повече информация по проблемите с веригите за доставки, които забавиха растежа в развития свят. Затварянето на пристанища и заводи, дефицитът на морски контейнери и възходящото търсене доведоха до закъснения на доставките на всевъзможни артикули - от колела до компютърни чипове, употребявани в смарт телефони и коли.

В дълготраен проект водачите могат да обсъдят напъните за диверсифициране на доставките на основни артикули като маски, други медицински защитни средства и полупроводници.
Г-20 евентуално ще приветства постигнатото съглашение за световен най-малък корпоративен налог, целящо да попречи на мултинационалните компании да укриват облаги в страни с по-ниски или никакви налози.

Всички държавни управления от групата подписаха съглашението , контрактувано сред над 130 страни, и в този момент са изправени пред упорит период то бъде утвърдено и да влезе в действие до 2023 година.

Съобщения за съдействието в региона на имунизациите не се чакат от срещата в Рим макар позицията на МВФ, че главният приоритет за икономическото възобновяване е явен: ускорение на имунизацията на международното население.

Г-20 включва Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Република Южна Африка, Япония и Европейския съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР