Лидерите на Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и

...
Лидерите на Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се разбраха: Главният прокурор остава, но с ограничени правомощия

Лидерите на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи стигнаха до единодушие да изберат напълно нов състав на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, в която да има специалисти . Те са се разбрали и фигурата на основния прокурор да се резервира , само че да бъде с орязани пълномощия, а Висшият правосъден съвет /ВСС/ да бъде разграничен на 2.

Според тях би трябвало да се ускори ролята на Инспектората към Висш съдебен съвет .

Реформата в правосъдната система не завършва с конституционните промени, обявиха от Движение за права и свободи, добавяйки, че за тях е належащо и да се създадат и съответните промени в другите закони.

Христо Иванов посочи, че представителите и на трите политически обединения, взели участие в полемиката през днешния ден, са съгласни, че посоката е да се ограничи безконтролността на основния прокурор и да се реформира Висш съдебен съвет , предава „ Dnes.bg “.

„ Има противоречиви моменти по съответните решения, само че те ще се обсъдят в конституционната комисия “, уточни Иванов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР