Лидерите на най-богатите демокрации в света се съгласиха в петък

...
Лидерите на най-богатите демокрации в света се съгласиха в петък
Коментари Харесай

С нови санкции Г-7 иска да умори от глад руската военна машина

Лидерите на най-богатите демокрации в света се съгласиха в петък да засилят глобите против Русия и дадоха обещание финансова поддръжка за Украйна в битката ѝ против съветската инвазия, съобщи " Ройтерс ".

Сред поетите задължения е да се ограничи износът на всяка стока, която може да помогне на Русия в продължаващата 15 месеца война с Украйна - от индустриални машини до принадлежности и други технологии, нужни на " съветската военна машина ".

" Ще разтеглим дейностите си, с цел да подсигуряваме, че износът на всички продукти, сериозни за експанзията на Русия, в това число тези, употребявани от Русия на бойното поле, е стеснен във всички наши юрисдикции, в това число експорт на промишлени машини, принадлежности и други технологии, които Русия употребява, с цел да възвърне военната си машина ", се споделя в декларацията на участващите в Хирошима, Япония, страни.

" Допълнително ще вземем на прицел работещите в тези основни браншове като произвеждане, строителство и превоз, както и бизнес услуги. "

Агенцията обобщава основни моменти от взаимното изказване на страните, признато в третия ден на срещата им.

Г-7 ще се бори със заобикалянето на наказания. " Ние в допълнение ще предотвратим избягването и заобикалянето на нашите ограничения против Русия, в това число ориентиране към организации, транспортиращи материали до фронта. " Тревога би трябвало да е даже реекспортът на артикули, тръгнали от Германия, чиято търговия с граничещи с Русия страни се е нараснала внезапно.

" Ще засилим координацията си, с цел да предотвратим и да отговорим на трети страни, доставящи оръжия на Русия, и ще продължим да подхващаме дейности против участници от трети страни, които материално поддържат войната на Русия ", се споделя още в текста.

Цел на групата е да се предотврати потреблението на клонове на съветски банки в трети страни, с цел да се избегнат глобите.

Енергетика и други. Г-7 ще работи за понижаване на приходите, с които " Русия финансира противозаконната си експанзия, посредством подобаващи стъпки за ограничение на енергийните доходи на Русия и бъдещите добивни благоприятни условия ". Според водачите това ще стане с надграждане на досегашните ограничения, в това число забрани за експорт и таван на цените за превозени по море съветски недопечен нефт и рафинирани петролни артикули.

Друга стъпка е намаляването още повече на " зависимостта от цивилен нуклеарни и свързани артикули от Русия, в това число ще работим за подкрепяне на страни, които се стремят да диверсифицират своите доставки ".

Лидерите споделят и че подсигуряват бюджетната поддръжка за Украйна за тази година и началото на 2024-та.

За " Ройтерс " източници, поискали анонимност поради деликатността на тематиката, настояха, че президентът Володимир Зеленски ще пътува до Хирошима, където е срещата, в неделя, а пътуването е " безусловно належащо за отбрана на ползите " на Украйна.

Инфо: " Дневник "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР