Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да

...
Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да
Коментари Харесай

Украйна няма да получи покана за членство на срещата на върха на НАТО

Лидерите на НАТО няма да насочат покана към Украйна да се причисли към Алианса на срещата на върха във Вилнюс в средата на юли. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" На срещата във Вилнюс и в подготовката за срещата на върха не обсъждаме отправянето на публична покана ", означи той след среща с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

По негови думи водачите на страните от военния съюз ще приказват за това по какъв начин да приближат Украйна до НАТО.

В същото време Столтенберг предизвести да не се приема заледяване на спора в Украйна в подмяна на преустановяване на войната.

" Всички желаеме тази война да завърши, само че  не може да значи заледяване на спора и приемане на договорка, подбудена от Русия ", безапелационен бе той.
 Украйна може и да се разочарова от срещата на върха на НАТО през юли
Украйна може и да се разочарова от срещата на върха на НАТО през юли

Има опасения, че ново разширение на НАТО ще даде на Русия учредения за по-агресивна война

Преди месец украинският президент Володимир Зеленски прикани Алианса да разчисти пътя за на идната, като акцентира, че Киев би трябвало да получи " заслужена покана ".

По-рано Йенс Столтенберг заяви, че Киев няма да се причисли към НАТО,

През септември президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи кандидатура за бързо участие в НАТО, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи четири отчасти окупирани района на Украйна за анексирана съветска земя.

Киев, по този начин и някои от най-близките му съдружници в Източна Европа упорстват НАТО най-малко да предприеме съответни стъпки, с цел да приближи Украйна до участие на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли.

Русия неколкократно е подлагала на критика възможното бъдещо присъединение на Украйна към НАТО като недалновидно и рисково.
 Байдън: Украйна няма да получи облекчения за НАТО
Байдън: Украйна няма да получи облекчения за НАТО

Те би трябвало да дават отговор на същите стандарти. Така че няма да го улесняваме, отсече президентът преди срещата във Вилнюс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР