Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси,

...
Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси,
Коментари Харесай

Г-7 искат времето за разработването на нови ваксини да е под 100 дни

Лидерите на Г-7 са решени да употребяват всичките си запаси, с цел да подсигуряват, че съсипия, породена от пандемия като Covid-19, в никакъв случай няма да се повтори. Във втория ден от срещата си на върха в Корнуол те ще издадат декларация, в която се излагат редица ограничения в тази тенденция.
Още по тематиката
Една от задачите, които си слагат водачите на Г7 е да се понижи времето, належащо за създаването на ваксини до под 100 дни, съобщи БНР. Вчера министър председателят на Англия Борис Джонсън, който е хазаин на тридневния конгрес в курорта Карбис Бей, откри срещата с молба за справяне с световното неравноправие. Той акцентира, че е жизненоважно да се поучим от " грешките " на финансовата рецесия от 2008 година.

Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите тласъци, в поддръжка на стопанските системи поради пандемията от ковид, би трябвало да продължат. Те са съгласни, че повишаването на инфлацията в доста страни вследствие на пандемията е краткотрайно, само че акцентират нуждата от понижаване на безработицата посредством образования за квалификации и повече поддръжка за младите чиновници.

След вчерашните договаряния, към политиците за вечеря се причисли кралица Елизабет Втора. Денят завърши с банкет в ботаническа градина в графство Корнуол, като хазаин на събитието беше самата кралица. Днес Англия отбелязва рождения ден на монарха. Елизабет е родена на 21 април, само че тържествата са постоянно през юни, когато времето на Острова е по-подходящо.

Организация на обединените нации подлага на критика Г-7 поради пандемията

Държавите от групата Г-7 не вършат задоволително в битката с пандемията от ковид, въпреки че оповестиха желанието си да подсигуряват 1 милиард дози ваксини за останалите страни по света, съобщи нощес на брифинг генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който е посетител на срещата на върха в британското графство Корнуол, съобщи ТАСС.

Гутериш призна, че единствено допреди няколко седмици никой не си е представял, че това ще бъде декларирано от Г-7. Приветстваме тази крачка, сподели Гутериш, само че е пределно ясно, че ни е належащо повече от това. Не са задоволителни двустранните форми на поддръжка и начинания на обособени страни. Нужни са съгласувани старания и по тази причина се нуждаем от световен проект за имунизиране, счита Гутериш.

Генералният секретар сподели, че всички страни, които създават и създават действени ваксини, би трябвало да основат специфична работна група, която да създаде и подсигурява реализацията на подобен проект.

Той прикани фирмите, които създават ваксини, да споделят познания и технологии.

Според Гутериш, при неналичието на световна стратегия за деяние, в бедните страни " вирусът ще се популяризира със скоростта на горски пожар ".

Срещи на четири очи с Борис Джосън за Северна Ирландия

Лидерите на Европейския съюз ще заплашат английския министър-председател Борис Джонсън с комерсиална война поради Северна Ирландия, заяви лондонският в. " Таймс ", без да показва източниците си, съобщи Ройтерс.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще употребяват днешните срещи на четири очи с Джонсън, с цел да упорстват Англия да зачита изискванията по договорката за Брекзит във връзка с Северна Ирландия, заяви " Таймс ".

От канцелария на Джонсън на Даунинг стрийт са споделили, че той ще отхвърли заканите на Европейски Съюз и ще даде да се разбере, че е подготвен да пренебрегне основна част от съглашението този месец, в случай че блокът не отстъпи, написа " Таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР