Лидерите на Г-7 призоваха Русия да спре да дестабилизира демокрациите

...
Лидерите на Г-7 призоваха Русия да спре да дестабилизира демокрациите
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7: Призоваваме Русия да прекрати подкрепата си за сирийския режим

Лидерите на Г-7 приканиха Русия да спре да дестабилизира демокрациите и предизвестиха, че са подготвени да засилят глобите против Москва, в случай че е належащо, съобщи Ройтерс.

" Призоваваме Русия да приключи дестабилизиращото си държание, подкопаването на демократичните системи и поддръжката си за сирийския режим ", се споделя в заключителното официално съобщение на срещата на върха в Канада, предава Българска телеграфна агенция.

Седемте осъждат офанзивата в Солсбъри и споделят преценката на Обединеното кралство, че има висока степен на възможност, че Руската федерация е виновна за нападението и че няма правдиво различно пояснение.

Те приканват Русия да извършва интернационалните си отговорности и отговорността си като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за укрепването на интернационалния мир и сигурността, като прибавят, че все пак, ще продължат да работят с нея за решаването на районни рецесии и световни провокации, когато това дава отговор на ползите им.

Лидерите от Г-7 удостоверяват осъждането на противозаконното анексиране на Крим и трайната си поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите й граници. Те удостоверяват уговорката си да оказват помощ на Украйна в използването на нейната амбициозна и нужна стратегия за промени и припомнят, че глобите ще продължат, в случай че Русия не показва цялостно съблюдаване на отговорностите си съгласно Минските съглашения и ценене на украинския суверенитет. Ако дейностите на Русия го наложат, те са подготвени да подхващат спомагателни рестриктивни ограничения против нея, като в същото време остават ангажирани с поддръжката за съветското гражданско общество и дават обещание да спомагат и влагат в контакти сред хората.

Седемте страни заявяват готовността си за координирани дейности в отговор на задгранични играчи, които се стремят да подкопаят техните демократични общества и институции, избориня им развой, суверенитет и сигурност, като акцентират, че тези закани, изключително когато произтичат от страни, заплашват освен тях, само че и интернационалния мир и сигурност и интернационалния правов ред.

Лидерите на Г-7 още веднъж приканиха Северна Корея да реализира цялостен, проверим и необратим ремонт на цялото си нуклеарно и ракетно въоръжение и се договориха да вземат ограничения да не позволен Иран да се снабди с нуклеарно оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР