Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност.

...
Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност.
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност

Лидерите на Г-20 желаят световна енергийна сигурност, успеваемост и надеждност . Акцентите от споразуменията от Осака, Япония, от срещата на върха на най-големите стопански системи, обхващащат голям брой въпроси, в това число световното стопляне, търговията и интернационалните финанси, околната среда и устойчивото развиване , оповестяват АП и ТАСС.

Търговията и световната стопанска система: Лидерите се споразумяха да се оправят с неравенството и да употребяват интелигентни политики за отбрана против закани за световния напредък от напрежението по комерсиалните и геополитическите въпроси. Те дават обещание да основат финансови " буфери ", за да подсигуряват, че държавните задължения са управляеми и да подсигуряват, че паричната политика поддържа цените постоянни и стопанските системи нарастват. Лидерите също по този начин обявиха, че ще работят за " с вободна, обективна, недискриминационна, транспарантна, предсказуема и постоянна комерсиална и капиталова среда " и " поддържат пазарите ни отворени ".

Глобално стопляне и околна среда: Лидерите разискаха неотложни проблеми със замърсяването, загубата на биоразнообразие и изменението на климата , отбелязвайки нуждата от смяна в мисленето по отношение на финансирането и присъединяване на бизнеса в нововъведенията и вложенията в резистентен напредък. Но тяхната декларация включва признание на решението на Съединени американски щати да се отдръпна от Парижкото съглашение за понижаване на въглеродните излъчвания, което води до световно стопляне, и означи американския прогрес от 2005 до 2017 година за понижаване на такова замърсяване.

Киберскуситет и тероризъм: Г-20 обявиха, че са поели ангажимент да създадат повече, с цел да предотвратят потреблението на интернет за финансиране и улеснение на тероризма и екстремизма. Докато интернет би трябвало да бъде отворен, свободен и сигурен , той също не може да служи като " несъмнено леговище за терористите ", обявиха водачите в настрана изказване. Лидерите също по този начин се съгласиха, че тези старания би трябвало да зачитат правата на индивида и " главните свободи като свободата на изложение и достъпа до информация ".

Устойчиво развиване: Лидерите обявиха, че ще работят, за да подсигуряват, че " никой няма да бъде зарязан ", като работят против бедността и влагат в качествена инфраструктура , предизвикват равенството сред половете и обезпечават достъп до опазване на здравето, обучение и образование.
 Г-20 поддържа овластяването на дамите
Г-20 поддържа овластяването на дамите

Ще оказват помощ за изравняването на половете

Лидерите на страните от Г-20 подчертаха нуждата от взаимни дейности за разрешаване на казуса с всеобщата миграция , се показва в взаимно официално съобщение, публикувано след двудневната среща в Осака.

" Мащабните придвижвания на бежанци са причина за световно безпокойствие с филантропични, политически, обществени и стопански последствия . Ние подчертаваме значимостта на с ъвместните дейности за решение на главните аргументи за разселването на хората, както и за облекчаване на възходящите филантропични потребности ", се споделя в официалното съобщение.

Както е посочено в документа, страните от Г-20 се срещнаха със съответните отчети на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), Международната организация за миграция и Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците. " Ще продължим разговора в разнообразни измерения на тези проблеми в границите на Г-20 ", се споделя в документа.
 Съединени американски щати и Китай заявяват предпочитание за разговор на Г-20
Съединени американски щати и Китай заявяват предпочитание за разговор на Г-20

Но упованията от срещата на Тръмп и Дзинпин не са огромни

Лидерите на Г-20 приканиха за гладко енергийно доставяне на всички типове сила по всички направления , с цел да се подсигурява световната енергийна сигурност .

Срещата на върха удостовери правото на всяка страна независимо да дефинира своя път към чиста сила и набор от енергийни източници, които ще употребяват. " Потвърдихме значимостта на обезпечаването на преход към сила от нов вид, учреден на правилата на световната енергийна сигурност, енергийната успеваемост и надеждност, които са ориентирани към превръщането на енергийните ни компании в стопански ефикасни, надеждни, дълготрайни и нискоотпадъчни системи . Признахме, че съществуват разнообразни национални способи за реализиране на тази цел, които включват потреблението на всички вероятни технологии и енергийни източници в националния енергиен баланс на всяка страна ", допълват водачите.

Страните от Г-20 чакат туризмът да продължи да бъде главен фактор за световния стопански напредък в бъдеще.

" Туризмът съставлява забележителен дял от международния Брутният вътрешен продукт . Очаква се този бранш да продължи да бъде значим фактор за световния стопански напредък. Ще работим за увеличение на приноса на туризма за основаването на нови работни места , изключително за дамите и младото потомство ".

Държавите от Г-20 дадоха обещание да работят по " опазването на естествените запаси посредством обмисляне и ръководство на устойчивия туризъм ".
 Индия, Русия и Китай се оповестиха против протекционизма
Индия, Русия и Китай се оповестиха против протекционизма

Консенсусът бе реализиран на среща на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР