Лидерите на Европейския съюз призоваха за хуманитарни паузи в боевете

...
Лидерите на Европейския съюз призоваха за хуманитарни паузи в боевете
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС призовават за „хуманитарни паузи“, коридори за помощ в обсадената Газа

Лидерите на Европейския съюз приканиха за филантропични паузи в боевете сред Израел и въоръжената палестинска формация Хамас, до момента в който Ивицата Газа се клати под израелска бомбардировка и блокада.

Лидерите на среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък издадоха декларация, призоваваща за прекъсване на боевете за определяне на филантропични коридори и приемане на по този начин нужната помощ в Газа.

Продължете четене

лист от 3 детайла Доколко Европа ще поддържа Израел във войната му против Газа? Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Борел поддържа паузата във войната Израел-Хамас Докато Газа е бомбардирана, чиновниците на Европейски Съюз осъждат думите на шефа неконтролирана' поддръжка на Израел завършек на списъка

„ Европейският съвет показва дълбоката си угриженост по отношение на влошаващата се филантропична обстановка в Газа и приканва за непрестанен, бърз, безвреден и безконтролен филантропичен достъп и помощ, с цел да доближи до нуждаещите се посредством всички нужни ограничения, в това число филантропични коридори и паузи за филантропични потребности, ”, се споделя в декларацията.

Декларацията беше направена на фона на възходящите рецензии от целия Близък изток по отношение на акцията на Израел за въздушни набези и „ цялостна блокада “, която прекъсна достъпа до храна, вода, електричество и гориво за 2,3 милиона поданици на линията.


Срещата на върха в четвъртък е първата персонална среща, откогато Хамас извърши офанзиви на 7 октомври против Южен Израел, при които починаха повече от 1400 души, множеството от които цивилни.

Нападението от страна на Хамас беше необятно наказано с мрачни подиуми, появяващи се от градове в Южен Израел, където палестински въоръжени лица избиха фамилии и отвлякоха повече от 200 души.

Лидерите на Европейски Съюз повториха предходни апели за неотложно освобождение на държаните в плен „ без никакви предварителни условия “ и подчертаха правото на Израел да се пази „ в сходство с интернационалното право “.

Но сходни изказвания, сходни на други, направени от Съединените щати, прозвучаха празно за някои, защото Израел прави опустошителни въздушни удари, които изравниха цели квартали и убиха повече от 7000 души в Газа, някои в зони, където Израел е споделил на палестинците да се движат, с цел да търсят сигурност.

В Близкия изток протестиращите подлагаха на критика съдружниците на Израел като лицемерни.

В Съединени американски щати палестински групи показаха отвращение, когато президентът Джо Байдън реагира на броя на починалите в Газа, като сложи под подозрение надеждността на данните, предоставени от Министерството на здравеопазването в Газа, което се ръководи от Хамас.


Здравните услуги в Газа са натоварени до краен лимит, защото обсадата на Израел стопира достъпа до по този начин нужните медицински консумативи и лекарите работят под светлината на телефоните, защото запасите от гориво свършват.

През последната седмица шепа камиони започнаха да доставят помощ за Газа през пресичането на линията с Египет, единствената останала точка за излизане и влизане.

Доставянето на помощ обаче не е било нито поредно, нито съответно за справяне с обсега на страданията на цивилното население, като шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш назова напъните „ капка помощ в океан от потребност “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР