Лидерите на Европейския съюз имат готовност да отложат британското излизане

...
Лидерите на Европейския съюз имат готовност да отложат британското излизане
Коментари Харесай

Ейре: Лидерите на ЕС са готови да отложат Брекзит тази седмица

Лидерите на Европейския съюз имат подготвеност да отсрочат английското излизане от блока (Брекзит) тази седмина, съобщи ирландският външен министър Саймън Ковини, съобщи Скайнюз.

Първият посланик на Ейре обаче е декларирал, че в Брюксел желаят министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей да внесе изясненост към вижданията си за излизането на нейната страна от блока. "Ние доста желаеме да знаем какво предлага Лондон и какви ще бъдат връзките сред Англия и 27-те след Брекзит ", уточни още министърът.

По-рано Брюксел и Лондон се бяха договорили Обединеното кралство да излезе от блока на 12 април, вместо на 29 март, а държавниците на блока са насрочили среща в Брюксел по въпроса за на следващия ден.

Във вторник Мей е пристигнала в Берлин, където бе посрещната от немската си колежка Ангела Меркел. "Поръчахме допустимо най-хубавото време ", отбелязала е домакинята. По проект двете ръководителки няма да вършат изказвания пред публицисти.

По-късно през днешния ден Мей ще отпътува за Париж, където ще има диалози с френския президент Еманюел Макрон.

Днес също се появи информация, че английското държавно управление е свикало среща с представители на главната опозиционна мощ – Лейбъристката партия за довечера. Темата за диалозите ще бъде излизането на Кралството от Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР