Лидерите на ЕС се договориха за първата стъпка към налагане

...
Лидерите на ЕС се договориха за първата стъпка към налагане
Коментари Харесай

ЕС открива процедура за санкции срещу Турция

Лидерите на Европейски Съюз се договориха за първата стъпка към налагане на наказания против Турция в петък в отговор на.

" Избраните ограничения ще бъдат наказания против лица и могат да бъдат взети спомагателни ограничения, в случай че Турция продължава да преследва задачите си ", сподели посланик пред Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

„ Лидерите на Европейски Съюз разпоредиха на Съвета да се споразумее за спомагателни наказания въз основа на решението от 11 ноември 2019 година за ограничаващи ограничения по отношение на противозаконни сондажи от Турция в Източното Средиземноморие “, се споделя в документ на Европейски Съюз, представен от РИА Новости.

Европейски Съюз ще продължи да пази своите ползи и ползите на своите държави-членки, се показва в заключенията.

В момента има самостоятелни наказания на Европейски Съюз за нелегално сондиране в териториалните води на Кипър в Източното Средиземноморие. През ноември Европейски Съюз удължи тези наказания за една година, до 12 ноември 2021 година

В санкционния лист за нелегално сондиране към този момент са включени двама турски жители. Според Европейски Съюз тези лица дават отговор за планирането и ръководството на сондажни действия в източната част на Средиземно море, за които не е имало позволение от Кипър. Мерките включват възбрана за влизане на тези лица в Европейски Съюз и заледяване на активите им.

В навечерието на европейската среща на върха Шарл Мишел съобщи за неналичието на позитивна динамичност в дейностите на Турция в Източното Средиземноморие. Той акцентира, че Европейски Съюз чака по-стабилни и предсказуеми връзки с Турция, само че е подготвен да употребява инструментите, с които разполага, в случай че няма позитивни промени.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР