Лидерите на ЕС осъдиха „абсолютно неприемливите“ провокации и реторика на

...
Лидерите на ЕС осъдиха „абсолютно неприемливите“ провокации и реторика на
Коментари Харесай

ЕС осъди провокациите и реториката на Турция

Лидерите на Европейски Съюз осъдиха „ безусловно неприемливите “ провокации и изразителност на Турция, само че няма да вземат никакви съответни ограничения преди срещата им на върха през декември. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Агенция Франс Прес.

Франция желае Европейски Съюз да наложи наказания на Турция поради вербалните офанзиви на турския президент Реджеп Ердоган против френския му сътрудник Еманюел Макрон, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Осъждаме неотдавнашните едностранни дейности (на Турция) в Източно средиземно море, провокациите и реториката, които са изцяло неприемливи “, сподели Мишел в края на вчерашната видеоконференция на евролидерите.

Отношенията сред Турция и Франция се утежняват последователно от предходната година поради различия във връзка с военните спорове в Сирия и Либия и уреждането на разногласията за богатите на газ зони в Източното Средиземноморие.

Напрежението ескалира още повече след рецензиите на Ердоган против Макрон, който отбрани правото да се рисуват карикатури на пророка Мохамед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР