Лидерите на четирите управленски формации се събират на Коалиционен съвет

...
Лидерите на четирите управленски формации се събират на Коалиционен съвет
Коментари Харесай

Властта се събира заради шефското място в БНБ

Лидерите на четирите управнически обединения се събират на Коалиционен съвет като съществена тематика се чака да е обстановката към избора на шеф на Българска народна банка. Коалицията ще дискутира възможното отдръпване на двете кандидатури за позицията.

Вчера Българска социалистическа партия се оповестиха за надпартиен претендент и се чака точно те да упорстват за отдръпване и на двамата претенденти.

Напрежението към избора на гуверньор сред Политическа партия и Има Такъв Народ изостри говоренето сред обединенията през седмицата и докара до обвинявания в напън.

В петък претендентът на Има Такъв Народ Любомир Каримански  заяви, че е получил закани да се откаже от надпреварата с съперника си Андрей Гюров от Политическа партия, а през вчерашния ден зам.-председателят на Народно събрание Ива Митева заяви, че му е било предлагано да стане представител в Световната банка против отдръпване.

Предложението за отдръпване на двамата претенденти бе направено първо от " Демократична България “, а по-късно бе доказано от Българска социалистическа партия.

Сред другитевъзможни тематики са Северна Македония, даването на военна помощ за Украйна и готвената актуализация на държавния бюджет, написа БНР.

Очаква се да бъде подложен въпросът за отзоваването на съветския дипломат Елеонора Митрофонова, за което упорстват още веднъж от " Демократична България “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР