Лидерите на 27-те държави от Европейския съюз подчертаха в съвместно

...
Лидерите на 27-те държави от Европейския съюз подчертаха в съвместно
Коментари Харесай

ЕС подкрепя правото на Израел да се защитава от жестоките нападения на Хамас

Лидерите на 27-те страни от Европейския съюз подчертаха в взаимно изказване, оповестено през днешния ден, " правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право от жестоките и безразборни офанзиви " на " Хамас ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

 

" Потвърждаваме смисъла на даването на незабавна филантропична помощ и сме подготвени да продължим да поддържаме най-нуждаещите се цивилни в Газа, в съгласуваност с нашите сътрудници, като в същото време подсигуряваме, че тази помощ няма да бъде отклонявана от терористични организации. От значително значение е да се предотврати районна ескалация ", прибавиха те.

 

Сухопътната атака, която израелската войска наподобява приготвя против линията Газа, " може да докара до геноцид с невиждани размери ", предизвестиха ръководителите на Арабската лига и Комисията на Африканския съюз в Кайро.

 

Ахмед Абул Гейт и Муса Факи също по този начин приканиха " Организацията на обединените народи и интернационалната общественост да спрат злополуката ".

 

От 7 октомври насам изненадващото нахлуване на " Хамас " против Израел и ответните бомбардировки на израелската войска в Газа доведоха до гибелта на хиляди хора и до разселването на един милион души от двете страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР