Лидери на ЕС са обсъждали възможността Кристалина Георгиева да бъде

...
Лидери на ЕС са обсъждали възможността Кристалина Георгиева да бъде
Коментари Харесай

Блумбърг: Кристалина Георгиева е обсъждана за председател на ЕК

Лидери на Европейски Съюз са обсъждали опцията Кристалина Георгиева да бъде подкрепена за ръководител на идната Европейска комисия. Това оповестява организация " Блумбърг ", базирайки се на източници, осведомени полемиките по време на срещата на върха на Европейски Съюз в Сибиу през предходната седмица.

Очакванията на социолозите са, че групите към ЕНП и ПЕС няма да управляват болшинството от гласовете на евродепутати след европейските избори. Това значи, че ще би трябвало да се търси поддръжката на още една политическа група, с цел да се избере идващия ръководител на Европейска комисия. Така водещите претенденти на ЕНП и ПЕС Манфред Вебер и Франс Тимерманс може да се окажат неизбираеми и се отваря опция за човек отвън лист. Кристалина Георгиева има мощни шансове да успее, написа “Блумбърг “.

Предложението за идващия ръководител на Европейската комисия идва от Европейския съвет, който гласоподава с квалифицирано болшинство. След това водещият кандидат за поста би трябвало да бъде утвърден от нормално болшинство от евродепутатите.

“Блумбърг “ разказва преимуществата на Кристалина Георгиева, представени от “Дневник “.

Тя е някогашен заместник-председател на Европейската комисия и знае по какъв начин работи институцията. Политически принадлежи към фамилията на Европейската национална партия, която евентуално отново ще бъде най-голямата група в Европейския парламент. Георгиева отговаряше за бюджета на Европейски Съюз през 2014-2016 година и за първото му намаляване
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР