Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър постигна много трудна, но

...
Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър постигна много трудна, но
Коментари Харесай

Хебър излъга Вихрен, двама от играчите в болница

Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър реализира доста сложна, само че извънредно значима победа при гостуването на Вихрен (Сандански) в мач от 25-ия кръг на шампионата. Играчите на Николай Митов надхитриха четвъртия в класирането на доста тежкия терен. Именно заради това срещата беше повече цялостна с битка и единоборства, а не с футболни достолепия на стадион " Спартак ". Все отново по-добрият отбор поведе преди почивката. Бившият състезател на Левски Цветелин Тонев асистира на Руслан Иванов, който даде задатък на лидера в класирането. През втората част Кирил Георгиев удвои в 55-ата минута, като успокои отбора на Митов. Само две минути по-късно обаче Якимов беше оставен непокрит и с г лава изравни след центриране на ъглов удар.

В този миг играчи на Здравко Лазаров повярваха в равенството, само че футболистите на Хебър не отстъпиха на битката и резервираха преднината си. В 75-ата минута Митко Петков- Макето от домакините и Цецо Павлов се сблъскаха неприятно глава в глава, като бяха закарани в болница.

Това беше триумф №22 за Хебър през тази акция, който разреши на отбора да резервира преднината си от седем точки пред втория Оборище. Следващата среща на Хебър е против Марек (Дупница) на стадион " Георги Бенковски ". Хебър има 69 точки, до момента в който Вихрен остана с 48 точки.

" Много съм удовлетворен съм от успеха. Вихрен е един от положителните тимове в групата, а ние имахме доста тежък мач с Оборище (Панагюрище) през седмицата. Имаше доста битка, а теренът беше извънредно тежък и беше съвсем невероятно да се играе футбол. Поздравявам играчите ми, които се раздадоха до дъно и заслужи трите точки. Този триумф е доста значим, защото при неуспех успеха на Оборище нямаше да има толкоз огромна стойност. Остават ни седем финала. Нямаме лесни мачове, само че всичко държим в нашите ръце, като от нас зависи дали ще зарадваме нашите почитатели в края на сезона. Целта ние Хебър да се върне във Втора лига, само че мислим мач за мач. Надявам се Цецо Павлов и Митко Петков да се оправят по-бързо, защото в действителност се удариха доста неприятно ", показа Митов пред Sportal.bg.

Югозападна Трета лига 27 кръг, събота 13 април  Вихрен (Сандански) 1:2краен резулат  Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР