Лидерът в управлението на поземлени активи „Агрион“ грабна поредната награда

...
Лидерът в управлението на поземлени активи „Агрион“ грабна поредната награда
Коментари Харесай

„Агрион“ с престижна награда за агроземеделие

Лидерът в ръководството на поземлени активи „ Агрион “ сграбчи следващата премия за агроземеделие. Оперативният шеф на компанията Николай Минев стана „ Агробизнесмен на годината “.

Призът на в. „ Български фермер “ бе връчен на стилна гала в НДК от зам-министъра на земеделието Янко Иванов.

Министърът на земеделието Десислава Танева се включи виртуално в церемонията.

Николай Минев е представител на младото потомство в земеделието, тези, които би трябвало да поемат щафетата от по-възрастните арендатори и земеделци и да надградят направеното от тях с най-съвременните технологии и знания.

Той ръководи сдружението „ Агримарт “, индустриалното звено на „ Агрион “. Компанията развива съвременно земеделие върху 50 000 дка в региона към Долна Митрополия, където има и лична съвременна зърнобаза.

„ Приемам тази премия и от името на младото потомство български фермери, което ще бъде идната вълна в българското земеделие.

За мен, сполучливата формула в селското стопанство е комбинацията на умните технологии с опита и положителният търговски усет. Такава композиция може да се получи единствено при работа в екип, с безрезервна религия във опциите на всеки един сътрудник “, съобщи Николай Минев при връчването на премията.

Той благодари на фамилията си за поддръжката, която му дава сили да продължи да развива сполучливо земеделския бизнес на „ Агрион “.

„ Агримарт “ е една от най-иновативните компании в бранша. Тя е от дребното аграрни компании, които следят своята земя с високотехнологичен дрон. Летящата машина самолетен вид, оказва помощ за снимането и обследването на парцелите в точни граници.

В „ Агримарт “ ръчните интервенции са сведени до най-малко по пътя на зърното от полето до силозите.

На полето тракторите ги води автопилот, който движи машината в точни линии до 2 см, без да застъпва към този момент обработените площи. Цялата информация се зарежда в програмен продукт за точно земеделие, който следи всички полски интервенции и положение на машините.

Производствената тактика на „ Агримарт “ е бъде новаторска и ефикасна. Екипът непрекъснато търси и употребява нововъведенията в земеделието.


Поетапно се усилват поливните площи. В развъждането на земеделските култури се употребяват най-модерните селскостопански машини и инвентар, което разрешава на компанията да прави прецизни обработки при ниски равнища на разноски и в оптималните агротехнически периоди

„ Агрион “ е измежду първите български компании, които вкарват европейски стандарти за ръководство на поземлената благосъстоятелност. Това е и най-познатата марка в бранша.

Всеки втори собственик на поземлени парцели разпознава името "Агрион ", а над 75% от продавачите показват точно „ Агрион “ като желан сътрудник при договорка.

При арендаторите процентът е сходен – над половината показват, че биха предпочели услугите на „ Агрион, сочи последното маркетингово изследване.


„ Агрион “ предлага цялостния набор от услуги за притежатели на поземлени парцели и земеделските производители - сделки на земеделска земя, размени, отдаване чартърен и аренда, кредитиране, лизинг на земя и други

Усилията на сдружението са ориентирани към дейно потребление на земята, тъй че тя да носи приходи както на земеделските стопани, по този начин и на притежателите.

През 2019 година „ Агрион “ сграбчи и огромната премия на КРИБ за „ Растеж “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР