Лидерът в световната тенис ранглиста при мъжете - Данийл Медведев,

...
Лидерът в световната тенис ранглиста при мъжете - Данийл Медведев,
Коментари Харесай

Мъжкият номер едно в тениса може да не участва на Уимбълдън, ако не се разграничи от Путин

Лидерът в международната тенис класация при мъжете - Данийл Медведев, може да не бъде позволен до присъединяване на втория за годината шампионат от Големия шлем " Уимбълдън ", в случай че не " подсигурява ", че не поддържа съветския президент Владимир Путин.

Спортният министър на Англия Найджъл Хъдълстоун съобщи през днешния ден, че никой, който развява флага на Русия, не би трябвало да бъде допускан да играе на шампионат от Шлема. След съветската инвазия в Украйна, Медведев, дружно с съветски и белоруски тенисисти, се състезава като безпристрастен спортист на първия за годината шампионат от сериите " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс тази седмица.

" Разговаряме с разнообразни спортове по отношение на това и каква реакция би трябвало да покажем. Абсолютно, никой, който развява флага на Русия, не би трябвало да бъде допускан. Но мисля, че би трябвало да стигне оттатък това, мисля, че би трябвало да имаме някакви гаранции, че не са симпатизанти на Владимир Путин и обмисляме от какви условия ще имаме вероятно потребност, с цел да получим нужните гаранции. На малко, ще ми бъде ли удобно, в случай че съветски спортист развява флага на Русия? Не ", стартира Хъдълстоун пред Департамента на комисията по просвета, медии и спорт.

Тенисът не забрани на играчите на сингъл да вземат участие в шампионати, само че им наложи възбрана за присъединяване в отборни съревнования като Купа " Дейвис ", добавя Българска национална телевизия.

Министърът на спорта на Англия добави, че страната обмисля по какъв начин да реализира по-широк световен консенсус с други страни по отношение на това по какъв начин тенисистите на сингъл от Русия да бъдат третирани.

" Разглеждаме този проблем по отношение на това какво би трябвало да вършим с играчите на сингъл и мислим за следствията, тъй като не считам, че хората ще одобряват тенисисти, които гордо развяват съветския байрак, в частност в случай че има някаква поддръжка за Путин и неговия режим ", добави Хъдълстоун.

Той загатна, че в близко бъдеще Русия няма да се завърне на интернационалната спортна сцена.

" Санкциите ще не престават за известно време, в това число това Русия да не може да кандидатства за домакинство на огромни спортни конгреси, което може да трае доста, доста години. Мисля, че ще мине значително време преди още веднъж да приветстваме Русия назад на международната спортна сцена ", приключи спортният министър на Англия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР