Лидерът в Серия АНаполи осъществи обрат за много важен успех

...
Лидерът в Серия АНаполи осъществи обрат за много важен успех
Коментари Харесай

Наполи се справи с Аталанта и увеличи преднината си на върха

Лидерът в Серия " А " Наполи реализира поврат за доста значим триумф с 2:1 като посетител на главния си преследвач Аталанта в най-вълнуващия мач от днешната стратегия на 13-ия кръг в италианското състезание. Това е девета поредна турнирна победа за неаполитанците.

Мачът стартира обещаващо за бергамаските, които получиха правото да изпълнят дузпа в 19-ата минута поради игра с ръка на Виктор Осимен. Техният голмайстор Адемола Луукман беше прецизен от бялата точка за 6-ото си попадение през сезона. Само четири минути по-късно обаче “партенопеите ” извършиха корнер по заучен метод и Осимен с глава възвърне равенството, реванширайки се за провокираната дузпа. Именно нападателят беше с огромна заслуга за цялостния поврат, настъпил в 35-ата минута. Тогава той проби по десния фланг, справяйки се с Мерих Демирал, и пусна пас към Елиф Елмас, а заместникът на контузения Хвича Кварацхелия насочи удар, който даде задатък на неговия отбор. През второто полувреме обаче темпото на игра спадна и единственото по-интересно състояние беше в 55-ата минута. Тогава Алекс Мерет отрази шут на Йоахим Меле, а добавката на Луукман се удари първо в гърдите на Матиас Оливера, а по-късно и в напречната греда.

Така лидерът в класирането Наполи събра 35 точки и дръпна с цели 8 на Аталанта, който може да бъде преместен от втората позиция при победа на Милан над Специя по-късно довечера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР